Ελλάδα

Τι απαντάει η Ζέττα Μακρή στις φήμες για κλείσιμο των σχολείων

Η υφυπουργός Παιδείας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην έξαρση των περιστατικών βίας εντός του σχολικού περιβάλλοντος μιλώντας για «θλιβερή εξαίρεση»

ΣΧΟΛΕΙΟ_ΜΑΘΗΤΕΣ_2

Η πανδημία πλέον δείχνει με στυγνό τρόπο τα «δόντια» της καθώς οι αριθμοί τόσο των διασωληνωμένων όσο και των θανόντων έχουν αυξηθεί δραματικά και τους σκληρούς δείκτες να τρομάζουν ιδιαίτερα. Καίριο ζήτημα λοιπόν αποτελούν και τα σχολεία καθώς και τις συζητήσεις σχετικά με την επιστροφή στην τηλεκπαίδευση και αν τελικά υφίσταται τέτοιο ενδεχόμενο.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για κλείσιμο σχολείων, καθώς όπως προκύπτει και από τα στοιχεία, η διασπορά του ιού στις αίθουσες δεν αποτελεί πρόβλημα.

Για φημολογίες που δεν έχουν βάση μίλησε από τη μεριά της στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο η Ζέττα Μακρή, υφυπουργός Παιδείας.

«Οι φημολογίες δεν έχουν βάση. Τηρώντας τα πρωτόκολλα καταφέρνουμε να ελέγξουμε και να περιορίσουμε την πανδημία στον σχολικό πληθυσμό. Τα σχολεία δε θα κλείσουν, δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν, δεν το συνιστούν οι ειδικοί».

Προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν ωφελήσει και οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι, που διενεργούνται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

«Θλιβερή εξαίρεση»


Δείτε επίσης