Ελλάδα

Λίστα με διαθέσιμες κλίνες από ιδιωτικές κλινικές στον Πλεύρη

Την επόμενη εβδομάδα τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) θα καταθέσουν στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με τη λίστα των κλινών που μπορούν να διαθέσουν για περιστατικά non Covid και Covid, συμβάλλοντας στην εξυπηρέτηση των έκτακτων αναγκών που

5235491

Την επόμενη εβδομάδα τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) θα καταθέσουν στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με τη λίστα των κλινών ΜΕΘ που μπορούν να διαθέσουν για περιστατικά non Covid αλλά και Covid, συμβάλλοντας κατά τον δυνατότερο τρόπο στην εξυπηρέτηση των έκτακτων αναγκών που έχουν δημιουργηθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, λόγω του κορωνοϊού.

Σε αυτό το κατέληξαν μετά την σημερινή τηλεδιάσκεψη που είχαν οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Μάλιστα, ο κ. Θάνος Πλεύρης ζήτησε από τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών να προετοιμαστούν ώστε να μπορέσουν να νοσηλευτούν στην παρούσα φάση να νοσηλευτούν στις δομές τους non covid περιστατικά σε απλές κλίνες αλλά και να διαθέσουν ΜΕΘ (όχι για περιστατικά κορωνοϊού).

Παράλληλα να είναι έτοιμο γιατί μπορεί να νοσηλευτεί και περιστατικά κορωνοϊού. Από την πλευρά του, το Υπουργείο Υγείας δεσμεύτηκε άμεσα να διαμορφώσει ειδικό ΚΕΝ που θα αφορά τη νοσηλεία περιστατικών Covid .

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το κλίμα συνεργασίας που έλαβε χώρα ήταν πολύ καλό και οι εκπρόσωποι του ΣΕΚ ξεκαθάρισαν ότι θα βοηθήσουν όπου και όσο μπορούν ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης.

Υπενθυμίζεται, ότι από την έναρξη της πανδημίας στις αρχές του 2020 ο ΣΕΚ διέθεσε στο ΕΣΥ αρχικά 20 κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες προοδευτικά έφτασαν τις 140 την άνοιξη του 2021.

Στο σύνολό του ο ιδιωτικός τομέας κατά την έξαρση της πανδημίας μέσα στο 2021 διέθετε τα τρία τέταρτα των διαθεσίμων κλινών ΜΕΘ στην Αττική στο Δημόσιο (174 από τις συνολικά 233 κλίνες ΜΕΘ), 550 κλίνες απλής νοσηλείας στα ιδιωτικά νοσοκομεία της Αττικής και πέραν των 20 της Θεσσαλονίκης .

Παράλληλα, 3 ιδιωτικά νοσοκομεία στην Αττική (Λητώ του Ομίλου HHG, Ιατρικό Περιστερίου και Ευρωκλινική Παίδων), συνολικής δυναμικότητας 200 κλινών και μια μονάδα στη Θεσσαλονίκη είχαν τοποθετηθεί για αποκλειστική νοσηλεία περιστατικών covid ενώ ο Ερρίκος Ντυνάν είχε διαθέσει ολόκληρο για νοσηλεία ασθενών του ΕΚΑΒ που συμμετέχουν στις εφημερίες του Δημοσίου Συστήματος Υγείας.

Τέλος, σημαντικός αριθμός γιατρών από τον ιδιωτικό τομέα συμμετείχε συνεχώς με τα έξοδα των ιδιωτικών νοσοκομείων για την στερέωση νοσοκομείων του ΕΣΥ τόσο στη Βόρεια Ελλάδα όσο και στην Αττική προκειμένου να καλυφθούν τα νοσοκομεία των περιστατικών covid σε περιόδους έξαρσης της πανδημίας.

Δείτε επίσης