Ελλάδα

Σε άτυπο... lockdown η εστίαση

Κραυγή αγωνίας για τους επιχειρηματίες και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους - Πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων στις 16 Νοεμβρίου

estiasi (1)

Κραυγή αγωνίας και δυσαρέσκεια εκφράζει μεγάλη μερίδα επιχειρηματιών, οι οποίοι ανησυχούν για τη βιωσιμότητα των καταστημάτων τους, μετά την θέσπιση των νέων αυστηρότερων μέτρων για τους ανμεβολίαστους πελάτες αλλά και τις συζητήσεις που κάνουν λόγο να μην τους επιτρέπεται καν η είσοδος και η παραμονή στα μαγαζιά ούτε με rapid test.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης δηλώνουν ότι «τα rapid tests έχουν φοβίσει τον κόσμο», τονίζοντας δε ότι «ζούμε ένα ιδιότυπο – άτυπο lockdown» καθώς υπάρχει μεγάλη πτώση του τζίρου τις τελευταίες ημέρες.

Επιπρόσθετα, στη λίστα παραπόνων προστίθεται το γεγονός ότι τα τελευταία μέτρα για τους μη εμβολιασμένους έχουν μειώσει αισθητά την κίνηση. Όπως δηλώνουν οι ίδιοι, η πτώση του τζίρου ανέρχεται περίπου στο 30%. «Με τα νέα μέτρα είναι λίγο διστακτικός ο κόσμος. Έχουν αυξηθεί και τα κρούσματα πάρα πολύ και αυτό αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα που αποτρέπει τον κόσμο να έρθει στα εστιατόρια» δηλώνει ένας επιχειρηματίας.

Ακόμη, φορείς της εστίασης δηλώνουν ότι αρκετοί πελάτες δεν είχαν κατανοήσει ακριβώς τις ώρες που τους καλύπτει το rapid test.


Δείτε επίσης