Ελλάδα

Κανονικά διεξάγονται σήμερα τα δρομολόγια των πλοίων

Ανεστάλη προσωρινά η απεργία

limani

Κανονικά γίνονται σήμερα (12 Νοεμβρίου) από τις 06:00 το πρωί τα δρομολόγια των πλοίων, αφού η διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης στη χθεσινή της συνεδρίαση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι έτσι «δίνει μία τελευταία ευκαιρία στην εργοδοσία και στην κυβέρνηση να αλλάξουν την στείρα και αρνητική συμπεριφορά και στάση τους και να πρυτανεύσει η λογική στην πλευρά τους».

Τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται κανονικά από σήμερα μετά τις 6:00 το πρωί, όταν και λήγει η απεργία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι «η απεργία αυτή αποφασίστηκε και προκηρύχθηκε ως προειδοποίηση στην εργοδοτική πλευρά και στην κυβέρνηση, ώστε να δοθούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες ναυτικοί».

Επιπλέον, κάνει λόγο για «τακτική συνεχούς κωλυσιεργίας από την εργοδοτική πλευρά» η οποία -όπως αναφέρει- «όχι μόνο αρνείται να χορηγήσει την οποιαδήποτε αύξηση, αλλά επιδεικνύει και μια πλήρως στείρα συμπεριφορά σχετικά με τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί μας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών σημειώνει επίσης ότι «το αίτημα της απεργίας δεν ήταν μόνο η ανανέωση και η υπογραφή των ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, αλλά και η άμεση επίλυση σειράς προβλημάτων από την ίδια την κυβέρνηση, πράγμα για το οποίο δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση».

Δείτε επίσης