Ελλάδα

Έτσι θα γίνεται ηλεκτρονικά η απογραφή

Οι απογραφείς συνεχίζουν να επισκέπτονται σπίτια και να παραδίδουν στους κατοίκους το έντυπο με τον μοναδικό κωδικό για κάθε νοικοκυριό

apografi

Γνωστή έγινε η διαδικασία με την οποία θα γίνεται ηλεκτρονικά η απογραφή.

Οι απογραφείς συνεχίζουν να επισκέπτονται σπίτια και να παραδίδουν στους κατοίκους το έντυπο με τον μοναδικό κωδικό για κάθε νοικοκυριό, προκειμένου να γίνει η απογραφή μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας.

Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα για την απογραφή μέσω του gov.gr. Θα εισέλθει με τους προσωπικούς του κωδικούς του taxis, στην πορεία θα συμπληρώσει τον μοναδικό κωδικό που αναγράφεται στο έντυπο και τέλος θα απαντήσει στις ερωτήσεις που αναφέρονται στην οικία και στα μέλη της κάθε οικογένειας.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν καταφέρει να αυτοαπογραφεί ή δεν μπορέσει να το ολοκληρώσει, έπειτα από τις 27 Νοεμβρίου οι απογραφείς θα επισκέπτονται δια ζώσης τα σπίτια για να πραγματοποιηθεί η απογραφή.

Λόγω κορωνοϊού, η συλλογή των στοιχείων τροποποιήθηκε σε σχέση με τις προηγούμενες Απογραφές (συμπλήρωση έντυπων ερωτηματολογίων με προσωπική συνέντευξη) με επαναπροσδιορισμό της απογραφικής διαδικασίας συνυπολογιζόμενης της υγειονομικής προστασίας του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα προσέγγιση βασίζεται στην αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Για την ακρίβεια, προβλέπεται ο πληθυσμός να απογραφεί ηλεκτρονικά μέσω ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής (web) εφαρμογής (ηλεκτρονική αυτοαπογραφή). Για κάθε ερώτηση ή πρόσθετη πληροφορία που ενδέχεται να χρειαστούν οι απογραφόμενοι, μπορούν να επικοινωνούν με απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ για να τους κατευθύνει.

Δείτε επίσης