Ελλάδα

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου για τις ΜΕΘ

Εντολή για εισαγγελική παρέμβαση διετάχθη από τη διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά τις δηλώσεις του κ. Βασιλακόπουλου για μη σωστή στελέχωση ΜΕΘ

meth

Εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης δόθηκε από τη διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή τις δηλώσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς του καθηγητή της πνευμονολογίας Θεοδώρου Βασιλακόπουλου για τις κλίνες ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βασιλακόπουλος είχε κάνει λόγο για μη σωστή στελέχωση ΜΕΘ που είχαν δημιουργηθεί στο προηγούμενο κύμα πανδημίας του κορωνοϊού με αποτέλεσμα να αυξηθεί η θνητότητα.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας την οποία θα διενεργήσει εισαγγελικός λειτουργός θα διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών αυτών καθώς και αν έχουν τυχόν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.


Ειδικότερα, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε στις δηλώσεις του «όλες οι κλίνες εντατικής θεραπείας που υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο λειτουργούν πλήρως. Πέρυσι την Ανοιξη μέσα στην κλινική κορονοϊού δημιουργήθηκαν εκτάκτως κάποιες κλίνες. Αυτές στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες ΜΕΘ, δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας. Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειαζόταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο.

Δημιουργήθηκαν λοιπόν πέντε κλίνες εκ των ενόντων, λόγω τεχνικού προβλήματος. Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με πολύ μέτρια, επιεικής χαρακτηρισμός, αποτελέσματα».

Δείτε επίσης