Ελλάδα

Αρχίζουν στα σποτάκια για την τρίτη δόση

Ο Άκης Σκέρτσος είπε ότι στη Γαλλία σε κλειστούς χώρους μπαίνουν οι άνω των 60 που είναι εμβολιασμένοι και με την τρίτη δόση, κάτι που ίσως γίνει και στην Ελλάδα

kentro

«Θα συνεχίσουμε με ειδικά σποτάκια για να κάνουν οι πολίτες την τρίτη δόση», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Κώστας Σκρέκας.

Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ επικαλέστηκε το διάγγελμα του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι σε κλειστούς χώρους θα μπορούν να μπαίνουν οι πολίτες άνω των 60 ετών υπό την προϋπόθεση ότι είναι εμβολιασμένοι και με την τρίτη δόση.

«Αυτό στην Ελλάδα δεν εφαρμόζεται ακόμη, θα μπορούσαμε να το εξετάσουμε», δήλωσε για το θέμα αυτό.

Ο υπουργός Επικρατείας είπε ακόμα ότι «τα αντισώματα σε όσους έχουν κάνει εμβολιασμό, μετά την πάροδο των έξι μηνών πέφτουν. Αυτό λειτουργεί επιβαρυντικά ειδικά για τους άνω των 60 ετών, και εκεί οι άνθρωποι που έχουν κλείσει το εξάμηνο, επίσης πρέπει να σπεύσουν να κάνουν την τρίτη δόση τους για να προστατέψουν πιο αποτελεσματικά την υγεία τους. Δεν είναι ανεμβολίαστοι, είναι εμβολιασμένοι αλλά με φθίνοντα αντισώματα», παρατήρησε.

Εξάλλου, «είναι περίπου 450.000 οι πολίτες άνω των 60 ετών που έχουν κάνει και τη γ' δόση, πρέπει να αυξηθούν, να φθάσουμε το 1 - 1,2 εκατ. Χρειάζεται να ενταθεί η εκστρατεία ενημέρωσης, θα το κάνουμε ακόμη πιο εμφατικά, θα συνεχίσουμε με ειδικά σποτάκια που θα στοχεύουν ειδικά στους εμβολιασμένους ανθρώπους, να κάνουν και την γ' δόση».

Να μπουν οι πολίτες στην πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Σε ένα άλλο θέμα της επικαιρότητας, τις τιμές στους λογαριασμούς ενέργειας, αφού είπε ότι «η Ελλάδα έχει κινηθεί ταχύτατα, ήδη από τον Σεπτέμβριο, πριν ακόμη από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, και δώσαμε ένα πολύ γενναίο πακέτο, το οποίο είναι πάνω από 600 εκατ. ευρώ, στήριξης των λογαριασμών ενέργειας και θέρμανσης», ο 'Α. Σκέρτσος θύμισε ότι σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης.

Τελικώς, πρόσθεσε, «η πλατφόρμα και το επίδομα θέρμανσης καλύπτουν σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού, άνω του 80% των πολιτών είναι δικαιούχοι».

Και, αναγνωρίζοντας ότι «φέτος λόγω των διεθνών διακυμάνσεων θα υπάρξουν όντως κάποιες ανατιμήσεις στις τιμές της ενέργειας», κάλεσε τους πολίτες να ενδιαφερθούν και να μπουν στην πλατφόρμα του Υπουργείου Οικονομικών (…) και να επωφεληθούν από τη σημαντική ενίσχυση που δίνει το κράτος για να υπάρξει μια ανακούφιση ως προς τους λογαριασμούς ενέργειας».

Θέση της κυβέρνησης είναι ότι «δεν θα υπάρξει πραγματική επιβάρυνση στο λογαριασμό ενός μέσου νοικοκυριού, παρακολουθούμε τις διακυμάνσεις, είναι ένα φαινόμενο διεθνές, παροδικό, θεωρούμε, το οποίο θα εξαντληθεί στις αρχές του επόμενου χρόνου και σε κάθε περίπτωση θα κάνουμε οποιαδήποτε δυνατή και αναγκαία παρέμβαση για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά», διαβεβαίωσε εν κατακλείδι.

Δείτε επίσης