Ελλάδα

Από αύριο η επίταξη των γιατρών

Διορία μέχρι απόψε για να καλυφθούν οι θέσεις

epitaksi

Την επίταξη των ιδιωτών γιατρών από αύριο, Τρίτη, αν δεν καλυφθούν τα κενά έως απόψε, προανήγγειλε η κυβέρνηση.

Ο Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είπε ότι σήμερα το βράδυ αναμένονται οι απαντήσεις από τους ιατρικούς συλλόγους και αύριο το υπουργείο Υγείας θα αρχίσει τις διαδικασίες για επίταξη υπηρεσιών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Η κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη. Υπάρχει απόλυτη συσχέτιση της εμβολιαστικής κάλυψης με τα κρούσματα και τη θνητότητα. Μόνο ο ένας στους 10 στις ΜΕΘ είναι πλήρως εμβολιασμένος και το 94% έχει σοβαρό υποκείμενο νόσημα».

Ενώ τόνισε ότι φέτος θα έχουμε περισσότερα κρούσματα, αλλά λιγότερες νοσηλείες. Το εμβόλιο παραμένει το αποτελεσματικότερο όπλο. Με αυτά τα δεδομένα, δίνουμε έμφαση στην επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης, με την πρώτη και τρίτη δόση».

Ο κ. Οικονόμου παραδέχθηκε ότι υπάρχει αναμονή για ΜΕΘ λόγω της πίεσης που υπάρχει στο ΕΣΥ.

«Τα στοιχεία που έχω δώσει για τις ΜΕΘ δεν αμφισβητούνται. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι κάθε ΜΕΘ λειτουργεί με βάση τα πρωτόκολλα και τις τεχνικές προδιαγραφές που αποφασίζουν και προτείνουν οι αρμόδιοι. Υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ και οι αποφάσεις λαμβάνονται με αμιγώς ιατρικά κριτήρια.

Για να μεταφερθεί θα πρέπει να είναι εφικτή και ασφαλής η δυνατότητα μεταφοράς του. Πολλές φορές το χειμώνα υπήρχαν αναμονές για ΜΕΘ και τα προηγούμενα χρόνια. Είμαστε σε καθεστώς πίεσης και όποιος συμπολίτης μας είναι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ φροντίζουμε να είναι ασφαλής», ήταν τα λόγια του.

«Πλήρως εμβολιασμένος σημαίνει κάνεις την 3η δόση»


Δείτε επίσης