Ελλάδα

Τραγωδία με έναν νεκρό στον ΗΣΑΠ από βλάβη στα φρένα

Μηχάνημα καθαρισμού των γραμμών αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του - Τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ αυτή τη στιγμή γίνονται μόνο στο κομμάτι Πειραιάς – Ομόνοια

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΟΝ ΗΣΑΠ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ -ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ /EUROKINISSI)

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο δραματικός απολογισμός του δυστυχήματος που καταγράφηκε σήμερα το πρωί στον ΗΣΑΠ.

Το συμβάν σημειώθηκε στις 04.40 τα ξημερώματα στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Αγ. Νικόλαο, όταν μηχάνημα καθαρισμού των γραμμών αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του. Στο μηχάνημα βρίσκονταν 5 εργάτες (Ολλανδοί, Αυστριακοί και Έλληνες), που υποχρεώθηκαν να πηδήξουν στις γραμμές, αφού ήταν σε τροχιά σύγκρουσης με διερχόμενο συρμό.

Τελικά πέθανε ένας 41χρονος Έλληνας και ο άλλοι δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Από τους πέντε εργαζόμενους που ήταν στο μηχάνημα, οι δύο κατάφεραν να πηδήξουν πριν τη σύγκρουση.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ μίλησε στην ΕΡΤ και τόνισε ότι το μηχάνημα άνηκε σε αυστριακό συνεργείο συντήρησης. Ανέφερε ακόμα ότι πριν από τη σύγκρουση το μηχάνημα είχε αναπτύξει ταχύτητα 50χλμ/ώρα.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, Σπύρος Ρεβύθης, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το ειδικό μηχάνημα λείανσης, ξεκινώντας την πορεία του από την Κηφισιά, όπως διαπιστώθηκε, είχε πρόβλημα στα σύστημα πέδησης (φρένα) με αποτέλεσμα να αποκτήσει ανεξέλεγκτη ταχύτητα, 50 χιλιόμετρα την ώρα, λόγω της κατηφορικής κλίσης της γραμμής του ΗΣΑΠ. Εάν δεν το σταματούσε ο συρμός που είχε τοποθετηθεί μεταξύ των σταθμών Αγ. Νικολάου και Αττικής, προκειμένου να ανακόψει την πορεία του, θα έφθανε στον Πειραιά και κανείς δεν ξέρει τι θα μπορούσε να συμβεί …».

Τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ αυτή τη στιγμή γίνονται μόνο στο κομμάτι Πειραιάς – Ομόνοια, ενώ διεξάγονται έρευνες αν υπάρχει και σε άλλο σημείο των γραμμών πρόβλημα. Τροποποιήσεις πιθανόν να υπάρξουν καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των γραμμών.

Όπως υπογράμμισε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ σήμερα η κυκλοφορία των συρμών θα γίνεται τοπικά μεταξύ Ομόνοια και Πειραιά και στα δύο ρεύματα μέχρι να απελευθερωθούν οι γραμμές από τις μηχανές, κάτι που όπως είπε δεν είναι εύκολο να πει κανείς πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία.

Η κατάσταση, όπως είπε ο Νίκος Χαιρέτας, θα εκτιμηθεί από την ομάδα εκτροχιασμού που θα φροντίσει και για τη μετακίνηση της μηχανής που είναι στις γραμμές.

Δείτε επίσης