Ελλάδα

Πολυτεχνείο: Τροποποιήσεις στα δρομολόγια Μετρό

Ο σταθμός του μετρό «Μέγαρο Μουσικής» θα κλείσει από τις 15:00 και οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» από τις 16:30

metro_sirmos

Τροποποιήσεις έρχονται για την 17η Νοεμβρίου στα δρομολόγια του Μετρό

Μεταβολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς θα επέλθουν αύριο, Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, λόγω των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, κατόπιν και εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας, ο σταθμός του μετρό «Μέγαρο Μουσικής» θα κλείσει από τις 15:00 και οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» από τις 16:30. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και σε δρομολόγια των γραμμών λεωφορείων και τρόλεϊ σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΕΛΑΣ.

Σε αστυνομικό «κλοιό» βρίσκονται από τη Δευτέρα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, μετά την έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων μνήμης για τα 48 χρόνια από την εξέγερση της 17ης Νοέμβρη. Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί θα επιστρατευτούν για τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, καθώς πρόκειται για την πρώτη χρονιά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας όπου οι εορτασμοί θα γίνουν χωρίς τους περιορισμούς στις συγκεντρώσεις. Αναρχικές συλλογικότητες πραγματοποίησαν χθες κατάληψη στο κτίριο «Γκίνη» του ΕΜΠ, προκειμένου να αποφασίσουν μέσα από συνέλευση το πώς θα κινηθούν τις επόμενες ημέρες.

Τα μέτρα ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από πρωί της Δευτέρας και αναμένεται να ολοκληρωθούν με την κορύφωση των εκδηλώσεων και την πορεία μνήμης της ερχόμενης Τετάρτης. Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει αστυνομικούς των ΜΑΤ, της ΔΙ.ΑΣ., της ΔΡΑΣΗ, των ΟΠΚΕ, της Ασφάλειας, αλλά και της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι θα διατεθούν για την αποφυγή εντάσεων και επεισοδίων. Το τεταμένο κλίμα των προηγούμενων ημερών, με αφορμή την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, σε συνδυασμό με την έκρυθμη κατάσταση στις τάξεις των φοιτητών για την υποχρεωτική λήψη DNA και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, έχει προκαλέσει ανησυχία στην ηγεσία της Αστυνομίας. Αρμόδιοι αξιωματικοί τονίζουν ότι θα είναι η πρώτη χρονιά που οι εορτασμοί θα γίνουν χωρίς τους περιορισμούς του κοωονοϊού στις συγκεντρώσεις και στόχος είναι να ολοκληρωθεί το τριήμερο χωρίς επεισόδια.

Δείτε επίσης