Ελλάδα

Καθαρίστηκε μεγάλο μέρος της περίφραξης του Πεδίου του Άρεως (pics)

«Είναι επιλογή και απόφαση ουσίας να βάλουμε ένα τέλος στο αποτύπωμα της μιζέριας στην πόλη» τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων

43

Τετρακόσια μέτρα από την περίφραξη στο Πεδίον του Άρεως, που ήταν καλυμμένα με γκράφιτι, καθάρισε ο Δήμος Αθηναίων με δικά του συνεργεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αντιγκράφιτι επιχειρήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην πρωτεύουσα, η οποία διήρκησε έξι ημέρες γιατί τα χρώματα στις πέτρες είχαν «ποτίσει» σε βάθος, με αποτέλεσμα να χρειαστεί το ειδικό αντιγκράφιτι υλικό να απλωθεί και να αφαιρεθεί διαδοχικά τρεις φορές μέχρι να καθαρίσει πλήρως ο τοίχος.

Ο δήμος της Αθήνας ενημερώνει, επίσης, ότι η αντιγκράφιτι εκστρατεία που ξεκίνησε σε διάφορα σημεία της πόλης (Πάρκο Ελευθερίας, Εμμανουήλ Μπενάκη, Αμαλίας κ.ά. αλλά και σε αγάλματα και μνημεία) θα συνεχιστεί «με μεγαλύτερη ένταση το επόμενο διάστημα, με στόχο την αναβάθμιση της εικόνας της πρωτεύουσας και της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών».

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, υπογραμμίζει ότι «είναι επιλογή και απόφαση ουσίας να βάλουμε ένα τέλος στο αποτύπωμα της μιζέριας στην πόλη. Να επιμένουμε καθημερινά με τέτοιας μορφής επιχειρήσεις, για να αντιμετωπίσουμε τη ρύπανση όλων των δημόσιων χώρων». Επίσης διαβεβαιώνει: «Δεν θα σταματήσουμε να δίνουμε το μήνυμα του σεβασμού στην Αθήνα, της ανάγκης να ζούμε σε μία πρωτεύουσα καθαρή, με αξιοπρέπεια».


https://www.instagram.com/p/B8-_vDJlVqr/

Δείτε επίσης