Ελλάδα

Επιστρατεύονται γιατροί από Β. Ελλάδα και Θεσσαλία – Όλο το ΦΕΚ – Ποιες ειδικότητες αφορά

258136572_300814095232593_7467753075173197560_n

Ξεκίνησε η επιστράτευση από Β. Ελλάδα και Θεσσαλία, αφότου οι εκκλήσεις για θωράκιση του ΕΣΥ, δεν απέδωσαν.

Ξεκινά η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών από Β. Ελλάδα και Θεσσαλία, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, το οποίο δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, δίνεται η δυνατότητα για επίταξη παθολόγων, πνευμονολόγων και γενικών ιατρών Ξεκινά η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών από Β. Ελλάδα και Θεσσαλία, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, το οποίο δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, δίνεται η δυνατότητα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για επίταξη παθολόγων, πνευμονολόγων και γενικών ιατρών. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ΦΕΚ:

Εξουσιοδοτούμε τον υπουργό Υγείας και την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, όπως προβούν σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, με έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Α’ 47), στο αναγκαίο μέτρο και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός.

Σημειώνεται πως έως και την Τρίτη το απόγευμα το υπουργείο Υγείας είχε συγκεντρώσει λίγο πάνω από 40 συμμετοχές ιδιωτών γιατρών της Βόρειας Ελλάδας μέσω των Ιατρικών Συλλόγων, εκ των οποίων τουλάχιστον οι μισές δηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Ο αριθμός αυτός δεν είναι ικανοποιητικός με βάση τις ανάγκες των νοσοκομείων και έτσι ξεκίνησε η διαδικασία για την επίταξη ιατρικών υπηρεσιών. Το υπουργείο είχε υπολογίσει ότι θα χρειαστεί περισσότερους από 100 γιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων, όπως αναισθησιολόγοι, πνευμονολόγοι, παθολόγοι, γενικοί γιατροί και καρδιολόγοι, προκειμένου να στηρίξει το ΕΣΥ σε αυτή τη φάση.

Δείτε επίσης