Ελλάδα

Άρχισε η επίταξη των ιδιωτών γιατρών

epitakisi

Καλούνται πνευμονολόγοι, παθολόγοι και γενικής ιατρικής

Άρχισε στις 08:00 η επίταξη των ιδιωτών γιατρών, με σκοπό να ενισχύσουν το ΕΣΥ στη σκληρή μάχη που δίνεται για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι γιατροί που καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους είναι πνευμονολόγοι, παθολόγοι και γενικής ιατρικής, σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στις 18 Νοεμβρίου.

Το ΦΕΚ αναφέρει: «Επιτάσσουμε από ώρα 8:00 π.μ. της 19ης.11.2021 και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός τις υπηρεσίες των ιατρών ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής, που είναι συμβεβλημένοι με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας».

Βάσει του σχετικού νόμου, η Αστυνομία ως αρμόδια Αρχή θα επιδίδει τα λεγόμενα «φύλλα πορείας» στις διευθύνσεις που είχαν δηλώσει οι ιδιώτες γιατροί στους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, όπου ανήκει καθένας.

Στο έγγραφο θα αναφέρεται το νοσηλευτικό ίδρυμα που πρέπει ο κάθε γιατρός να παρουσιαστεί και η ημερομηνία - ώρα προσέλευσής του στο νοσοκομείο.

Η άρνηση παραλαβής του φύλλου πορείας επισύρει ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, που συνεπάγεται ποινή φυλάκισης από τρεις μήνες μέχρι πέντε έτη.

Δείτε επίσης