Ελλάδα

«Γαρύφαλλο στην άμμο»: Το συγκινητικό τραγούδι για την Γαρυφαλλιά που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της

garyfallostimammo

Το τραγούδι «Γαρύφαλλο στην Άμμο» γράφτηκε για την Γαρυφαλλιά Ψαράκου, την κοπέλα που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της ενώ έκαναν διακοπές στη Φολέγανδρο.

Το τραγούδι έγραψε ο μουσικός Αντώνης Αγγελίδης και παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια συνεδρίου με θέμα «Γίνε Άνθρωπος: Η εξάλειψη της βίας είναι καθήκον όλων μας» που έλαβε χώρα στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Αθηναΐς».

Το συνέδριο για την έμφυλη βία, ήταν αφιερωμένο στη μνήμη της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου, που καταγόταν από το Βέλο Κορινθίας.

Χαρακτηρίστηκε η πρώτη οργανωμένη εκστρατεία για τη βία και την πρόληψη της, απαρτιζόταν από εθελοντές και τις οικογένειες των θυμάτων που έχουν υποστεί βία και αγκάλιασαν την προσπάθεια.

«Ήταν ένα ανέμελο βράδυ του καλοκαιριού. 16 Ιουλίου του 2021. Λίγο μετά τις 10 χτυπάει το τηλέφωνό μου. Βλέπω έναν άγνωστο αριθμό. Θήρα γράφει. Αμέσως καρδιοχτυπώ. Είναι το παιδί μου εκεί σκέφτομαι. Απαντώ. Από το λιμενικό Φολεγάνδρου σας καλώ, μου λέει ένας κύριος. Σκέφτομαι αυτό που θα σκεφτόταν ο κάθε γονιός, ότι έχασε το κινητό της, τα χρήματά της, ίσως και να χτύπησε το πόδι της. Κάτι τέτοιο ελπίζω. Αλλά πάλι καρδιοχτυπώ. Απέναντι στο ακουστικό είναι μία τρεμάμενη φωνή που μου λέει ‘είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας πω ότι η Γαρυφαλλιά σας δεν είναι εν ζωή», είπε μεταξύ άλλων κατά την εκδήλωση η μητέρα της Γαρυφαλλιάς.


https://youtu.be/k_gQoWYfTck

Δείτε επίσης