Ελλάδα

Φαρμασέρβ - Lilly: Γιορτάζοντας 100 χρόνια καινοτομίας στο Διαβήτη

illy

Πριν την ανακάλυψη της ινσουλίνης, οι ζωές των ατόμων με διαβήτη ήταν σύντομες. Το 1921, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο έκαναν μια επαναστατική ανακάλυψη – αυτή της ινσουλίνης - που άλλαξε για πάντα τη θεραπευτική αντιμετώπιση του διαβήτη.

Το 2021 σηματοδοτεί την 100ή επέτειο από την ανακάλυψη της ινσουλίνης, της πρώτης θεραπείας που έμελλε να είναι σωτήρια για τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.

H Lilly ήταν η πρώτη εταιρεία που υλοποίησε μαζική παραγωγή και διέθεσε την ινσουλίνη Iletin το 1923. Μέχρι και το 1925, η Lilly είχε διανείμει συνολικά 217 εκατομμύρια μονάδες ινσουλίνης προσφέροντας ελπίδα για ζωή στα άτομα με διαβήτη.

Για να τιμήσουμε αυτό το σημαντικό ορόσημο, θυμόμαστε και εμπνεόμαστε από τη ζωή του Leonard Thompson, του πρώτου ατόμου με διαβήτη που έλαβε ινσουλίνη το 1922, όταν ήταν μόλις 14 ετών.

Φέροντας τον τίτλο Leonard, ο εορτασμός της επετείου των 100 χρόνων από την ανακάλυψη της ινσουλίνης δεν αφορά μόνο τα επιτεύγματα του παρελθόντος αλλά και την αναγνώριση της προόδου που σημειώθηκε στην ανάπτυξη της ινσουλίνης και των άλλων θεραπειών στο διαβήτη στα χρόνια που ακολούθησαν.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου μεγάλη διαδικτυακή εκδήλωση με ψηφιακή ένωση μέσω πλατφόρμας Αθήνας & Θεσσαλονίκης και με live streaming σε όλη η Ελλάδα, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες Επιστήμονες Υγείας που ασχολούνται καθημερινά με τη θεραπευτική αντιμετώπιση του διαβήτη.


Δείτε επίσης