Ελλάδα

Αξιωματικός της ΕΛΑΣ «εγκέφαλος» σπείρας παράνομων ελληνοποιήσεων

peripoliko

Τεράστιο κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων βρίσκεται στο στόχαστρο των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο διοικητής τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και αστυνομικά από άλλα τμήματα της περιοχής, από το κέντρο της Αθήνας και από την Ανατολική Αττική,έχουν προσαχθεί και καταθέτουν.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως κάποιες προσαγωγές αναμένεται να γίνουν συλλήψεις, ενώ το κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων φέρεται να είχε απλώσει τα πλοκάμια τους και εκτός λεκανοπεδίου Αττικής.

Οι έρευνες εστιάστηκαν σε αστυνομικές υπηρεσίες, σε σπίτια και φορείς του Δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι πολλοί αστυνομικοί που υπηρετούν στη τμήματα ασφαλείας καθώς και εργαζόμενο σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι «αδιάφθοροι» φέρεται να έχουν «δεμένη» την υπόθεση με παρακολουθήσεις και καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών.

Η έρευνα κράτησε αρκετούς μήνες και εξετάστηκαν 6 τμήματα ασφαλείας στην Αττική, εκεί δηλαδή που εκδόθηκαν οι ταυτότητες στο επίμαχο χρονικό σημείο που δρούσε η οργάνωση.

Οι πληροφορίες λένε πως έχουν κατασχεθεί έγγραφα που αποδεικνύουν τις παράνομες ενέργειες ενώ σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, δωροδοκία.

Δείτε επίσης