Ελλάδα

Η περιπέτεια του κορωνοϊού μέσα από το προσωπικό βίωμα του Ν. Στραβελάκη

stavelakis
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Ο Νίκος Στραβελάκης στο κείμενό του εκφράζει τις σκέψεις του για όσα ένιωσε από την περιπέτειά του με τον ιό.

Στις 5 ύπουλες «παγίδες» που επιφυλάσσει ο κορωνοϊός, αναφέρθηκε μέσα από το νοσοκομείο ο Νίκος Στραβελάκης, ο οποίος χαρακτήρισε όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες «απρόσμενη εξέλιξη», αφού είχε εμβολιαστεί και με τις τρεις δόσεις, ενώ δεν έχει υποκείμενα νοσήματα.

Το κείμενο του:

«Μέσα από το νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ, μετά από μια απρόσμενη για μένα εξέλιξη της περιπέτειας του κορωνοϊού, καθότι τρεις φορές εμβολιασμένος και χωρίς υποκείμενα νοσήματα, νιώθω την ανάγκη να δημοσιοποιήσω πέντε παγίδες, όπως τις έζησα, με τη σκέψη ότι μπορεί έτσι να αποτραπούν σοβαρές νοσήσεις, νοσηλείες και να σωθούν ανθρώπινες ζωές

  1. Όταν έκανα την τρίτη δόση του εμβολίου, ακριβώς στο εξάμηνο από τη δεύτερη, είχαν πέσει τα αντισώματα ήδη - όπως αποδείχθηκε - άρα ήμουν πολύ λιγότερο καλυμμένος- η τρίτη δόση δεν πρόλαβε να δράσει. Επομένως, με δεδομένη και την πρόσθετη απειλή της μετάλλαξης «Όμικρον» - πιστεύω ότι η επιτροπή των εμβολιασμών θα πρέπει σύντομα να εξετάσει το ενδεχόμενο να γίνεται νωρίτερα η τρίτη δόση, πχ στους πέντε μήνες. Έστω, πρώτα για τους άνω των 60 ετών.
  2. Τα συμπτώματα σε εμένα, εκδηλωθήκαν 48 ώρες μετά την τρίτη δόση. Σχετικά ήπια και χωρίς πυρετό. Αυτή η συγκυρία ήταν παραπλανητική για τους γιατρούς που τα απέδωσαν σε παρενέργειες του εμβολιασμού. Ετσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος και θεωρητικά θα μπορούσαν να είχαν κινδυνεύσει άνθρωποι από το οικογενειακό και επαγγελματικό μου περιβάλλον με τους οποίους ήρθα σε επαφή το συγκεκριμένοι διάστημα. Φυσικά δεν ευθύνονται οι άριστοι γιατροί, αλλά η σύμπτωση και η κακή συγκυρία.
  3. Εύλογο ερώτημα: αφού υπήρχε έστω η υποψία, έκανα προληπτικά τεστ; Προφανώς! Και εδώ είναι η τρίτη παγίδα. Όλα αρνητικά. Και την πρώτη ημέρα και τη δεύτερη και την τρίτη ημέρα που μάλιστα διαπιστώθηκε 12 ώρες αργότερα ότι ήμουν θετικός. Εκεί ήταν σωτήρια η προτροπή του γιατρού μου, όταν τον ενημέρωσα ότι ήταν αρνητικό το RAPID TEST - την τρίτη ημέρα των ήπιων συμπτωμάτων και την πέμπτη από την ενισχυτική δόση - να κάνω και μοριακό τεστ. Τεστ που βγήκε θετικό.
  4. Ο κορωνοϊός είχε σε εμένα απολύτως παραπλανητική πορεία. Τα πρώτα 24ωρα - και μετά τη διαπίστωση της θετικότητας - σχετικά ήπια συμπτώματα, όπως κόπωση - το μόνο έντονο-μυαλγίες, πόνο στον λαιμό, ανοσμία, αγευσία. Όχι πυρετό και κορεσμό οξυγόνου κοντά στο 98. Και εδώ ήταν η τέταρτη και πιο επικίνδυνη παγίδα!

Δείτε επίσης