Ελλάδα

Covid free θεματικά πάρκα και πιστοποιητικό νόσησης αποκλειστικά με θετικό PCR εισηγείται η Επιτροπή

parko
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Νέα μέτρα εισηγείται εισηγείται η Επιτροπή των Ειδικών, τη στιγμή που η μετάλλαξη «Όμικρον» είναι ζήτημα χρόνου να κάνει την εμφάνισή της και στην Ελλάδα, προκαλώντας επιπλέον πίεση στο ΕΣΥ, που δέχεται σφοδρό χτύπημα από το τέταρτο «κύμα» του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, η Επιτροπή εισηγείται είσοδο στα θεματικά πάρκα μόνο για εμβολιασμένους επισκέπτες και εργαζομένους.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Live News» στο Mega, ο κ. Εξαδάκτυλος μετά από σχετική ερώτηση επιβεβαίωσε την παραπάνω εισήγηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε μια εποχική απασχόληση, άρα οι άνθρωποι θα πιάσουν τώρα δουλειά εκεί και με δεδομένο ότι ένα μεγάλο κομμάτι των παιδιών είναι ανεμβολίαστα και δεν προβλέπεται για αυτά εμβολιασμός και εφόσον θα κινηθούν με γονείς μέσα στα θεματικά πάρκα που προβλέπεται να είναι εμβολιασμένοι, είναι λογικό να είναι εμβολιασμένοι και οι εργαζόμενοι. Είναι χώροι διασκέδασης και όχι εστία αναζωπύρωσης».

Επίσης, ερωτηθείς για το πιστοποιητικό νόσησης και αν θα διαρκεί λιγότερο, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε πως «έχει γίνει μια αρχική συζήτηση χωρίς να έχουμε καταλήξει κάπου».

«Με την έλευση της παραλλαγής Όμικρον οπωσδήποτε τα δεδομένα αλλάζουν και είναι πολύ πιθανόν να δούμε μια διαφοροποίηση σε ότι ισχύει τώρα στο μέλλον», προσέθεσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, σημειώνοντας ότι «περιμένουμε τα δεδομένα για την Όμικρον. Μέχρι στιγμής οι ερωτήσεις είναι πιο πολλές από τις απαντήσεις».

Οσο για το αν θα υπάρξουν άλλα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, τόνισε πως «είχαμε συζητήσεις και αυτό που θα ανακοινωθεί είναι ότι εκείνοι που παίρνουν πιστοποίηση νόσου από εδώ και στο εξής, θα πρέπει να έχουν PCR, δηλαδή δεν αρκεί το rapid test, καθώς είναι πολύ πιο αξιόπιστο».

Πιστοποιητικό νόσησης μόνο με θετικό μοριακό

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή εισηγείται και τη χορήγηση του πιστοποιητικού νόσησης μόνο με θετικό μοριακό τεστ.

Αυτό σημαίνει ότι για να λάβει κάποιος πιστοποιητικό νόσησης, απαιτείται να έχει πλέον αποκλειστικά θετικό μοριακό τεστ και όχι θετικό rapid test.

Δείτε επίσης