Ελλάδα

Τρίτη δόση στους τρεις μήνες για όλους τους ενήλικες

them
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Το αργότερο έως αύριο θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού

Την επίσπευση της χορήγηση της τρίτης δόσης στους τρεις μήνες από την παρέλευση της δεύτερης δόσης σε όλους τους ενήλικες από 18 ετών και πάνω ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, με την πλατφόρμα να έχει ανοίξει το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, η εθνική επιτροπή εμβολιασμών λαμβάνοντας υπόψη της όλα τα δεδομένα καταλήγει στην χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού για όλους τους ενήλικες από 18 ετών και πάνω.

Όσον αφορά αυτούς που έχουν νοσήσει, η σύσταση είναι να εμβολιαστούν κι αυτοί 3 μήνες κι όχι 6 μήνες μετά τη νόσηση, ενώ όσον αφορά αυτούς που έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson's and Johnson's η αναμνηστική δόση θα γίνεται στους 2 μήνες, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά από σήμερα το βράδυ για ραντεβού, ενώ υπάρχουν και αρκετά διαθέσιμα ραντεβού και για την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.

Εκτίμησε δε ότι 2 εκατ. πολίτες θα προβούν στην τρίτη δόση.

Η απόφαση της επιτροπής, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, βασίστηκε στην άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της προστασίας από τον εμβολιασμό, καθώς η μετάλλαξη «Όμικρον» φαίνεται να απασχολεί ολοένα και περισσότερο όχι μόνο τους επιστήμονες, αλλά και την κοινωνία.

Ο στόχος, όπως σημείωσε, είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι μέχρι τον Ιανουάριο, δηλαδή κι όλοι αυτοί που είχαν κάνει τον αρχικό εμβολιασμό τον Σεπτέμβριο που πέρασε.

Δείτε επίσης