Ελλάδα

Πάπας Φραγκίσκος: Χωρίς την Ελλάδα, ο κόσμος δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα (pics)

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ / Η ΠτΔ ΚΑΤ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

«Είναι τιμή μου να βρίσκομαι σε αυτήν την ένδοξη πόλη», τόνισε ο Πάπας στην ομιλία του στο Προεδρικό Μέγαρο

Τα καλύτερα λόγια είπε για την Ελλάδα ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη χώρα μας και είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αναλυτικότερα, ο ποντίφικας είπε ότι «χωρίς την Αθήνα, χωρίς την Ελλάδα, η Ευρώπη, ο κόσμος, δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα Θα ήταν λιγότερο σοφοί και λιγότερο ευτυχείς».

«Είναι τιμή μου να βρίσκομαι σε αυτήν την ένδοξη πόλη», πρόσθεσε ο Πάπας, σε δηλώσεις του από το Προεδρικό Μέγαρο. Ο ίδιος έκανε λόγο για υποχώρηση της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι απαιτείται «προσπάθεια και υπομονή».


Αναφερόμενος στο θέμα της πανδημίας, τόνισε ότι αποτελεί μεγάλη αντιξοότητα. Όπως τόνισε, στην περίπτωση της Ελλάδα, αποτελεί επίσης μία πρόκληση που συνεπάγεται κατάλληλες δράσεις, αναφερόμενος στις εκστρατείες για τον εμβολιασμό και στις θυσίες των πολιτών, όπως ανέφερε.


Ο ίδιος απέστειλε σειρά μηνυμάτων, καλώντας σε συντονισμένη και ενεργή συνεργασία για την αντιμετώπιση της φτώχειας, ενώ σε σχέση με τον μεταναστευτικό, τόνισε ότι έχει δημιουργήσει χάσματα μετά του Νότου και του Βορρά και υπογράμμισε την ανάγκη για ένα κοινό όραμα. «Ο Θεός να ευλογεί την Ελλλάδα» έκλεισε την ομιλία του.

Δείτε επίσης