Ελλάδα

Σπάνε τα κοντέρ τα ραντεβού για πρώτη και τρίτη δόση

Σπάνε τα κοντέρ τα ραντεβού για πρώτη και τρίτη δόση
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Έχουν κλειστεί 193.000 ραντεβού τρίτης δόσης και 8.300 ραντεβού πρώτης δόσης σε λίγες ώρες

Από τη στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού έχουν κλειστεί χιλιάδες ραντεβού, ενώ πολλοί είναι και εκείνοι που έσπευσαν να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους με την πρώτη δόση.

Αναλυτικότερα, έχουν κλειστεί 193.000 ραντεβού τρίτης δόσης και 8.300 ραντεβού πρώτης δόσης, δηλαδή
μέσα σε λίγες ώρες καταγράφηκαν πάνω από 200.000 ραντεβού.

Υπενθυμίζεται ότι η μείωση του διαστήματος της τρίτης δόσης του εμβολίου από τους 6 μήνες που ίσχυε μέχρι σήμερα στους 3 μήνες αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Νωρίτερα σήμερα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε στο Open ότι υπάρχει προτεραιότητα στα εμβόλια για όσους κλείνουν για την πρώτη δόση και στην πορεία ανοίγουν ραντεβού για όσους θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση.

Επίσης, σημείωσε πως την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κρατηθεί 100.000 ραντεβού για 1η δόση. Μόλις καλύφθηκαν οι 40.000, άνοιξαν και οι υπόλοιπες 60.000 για την 3η δόση, οι οποίες καλύφθηκαν αμέσως.

«Μέσα στη εβδομάδα θα υπάρξει και άλλη διαθεσιμότητα σε ραντεβού», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους. Αναφορικά με τις καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν στο σύστημα χθες το βράδυ είπε πως ήταν κάτι αναμενόμενο, καθώς ήταν πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον από τους πολίτες για να κλείσουν ραντεβού. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Δείτε επίσης