Ελλάδα

O «στρατηγός»-απατεώνας εξαπάτησε ακόμη και τον γιο του!

aminas

Στις συνεστιάσεις εμφανιζόταν ντυμένος ως στρατηγός χωρίς να είναι, ενώ δήλωνε και πράκτορας της CIA!

Αναδημοσίευση από τη «Βραδυνή της Κυριακής»

Του Φάνη Καραμπατσάκη

Ντυνόταν στρατηγός χωρίς να είναι, δήλωνε άλλοτε πράκτορας της CIA και άλλοτε διαπιστευμένος αναλυτής στην Ελληνική Βουλή και εξαπάτησε δεκάδες άτομα αποσπώντας χρήματα για δήθεν πρόσληψη των ίδιων ή των παιδιών τους στο ΝΑΤΟ!

Η σχετικά μικρή ποινή για απάτη είναι διότι προτίμησε να παίρνει λίγα από πολλούς, παρά πολλά από λίγους, και επειδή η πλειονότητα των θυμάτων, ίσως και από ντροπή, δεν προχώρησε την καταγγελία.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε έναν 65χρονο Έλληνα, κάτοικο Αθηνών, για την εξαπάτηση 10 ατόμων, μεταξύ των οποίων και του γιου του! Τα θύματα υπολογίζονται σε πάνω από 60, λίγοι όμως προχώρησαν για κάποιον λόγο τις καταγγελίες ότι το διάστημα από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2017, τους έπεισε να του δώσουν από 150 έως 600 ευρώ, συνολικά 3.684 ευρώ, για να προχωρήσει την πρόσληψή τους σε υπηρεσία του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Η ποινή φυλάκισης είναι σχετικά μικρή για το αδίκημα (2,5 χρόνια), και με το δεδομένο πως είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για αντίστοιχες απάτες. Μετά την καταδίκη, ο κατηγορούμενος, που δικάστηκε ερήμην, προσέλαβε δικηγόρο και άσκησε έφεση.

Πράκτορας της CIA

Ο 65χρονος εμφανιζόταν στα υποψήφια θύματά του με αέρα σημαντικού προσώπου και έχοντας τουλάχιστον τρεις συνεργούς που διαβεβαίωναν προς τούτο. Σύμφωνα με τη δικογραφία, συστηνόταν ως πράκτορας της CIA, επιδεικνύοντας σχετική ταυτότητα και δηλώνοντας πως διέθετε στην Ελλάδα «μία εργασία προκάλυψης», είτε ως πολιτικός αναλυτής στη Βουλή είτε ως στρατιωτικός με υψηλές γνωριμίες και διασυνδέσεις.

Ως τεχνική για να παίρνει χρήματα, κυρίως μετρητά, ήταν μεσολάβηση για βέβαιο διορισμό στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ στο Πεντάγωνο με διαφορετικές αρμοδιότητες (θέση γραφείου, βοηθός λογιστή, τεχνικός, βοηθός παιδαγωγού, μηχανικός αυτοκινήτων, προγραμματιστής με προοπτικές και για τη CIA στις ΗΠΑ), με μέσες αποδοχές 1.500 ευρώ και επιπλέον χρήματα για αποστολές, ταξίδια κ.λπ. Τα χρήματα, όπως έλεγε, ήταν για παράβολα.

Προς ενίσχυση των ισχυρισμών του, ο κατηγορούμενος παρέδιδε στους ενδιαφερόμενους αιτήσεις από το ΓΕΕΘΑ και το ΝΑΤΟ προς συμπλήρωση υπογραφής, και ακολούθως τούς έστελνε mail από την ηλεκτρονική διεύθυνση Nt_secret_service@mail.com περί έγκρισης της πρόσληψής τους, που ουδέποτε, όμως, γινόταν, καθώς ήταν κοινός απατεώνας.

Το εντυπωσιακό ήταν πως κάποιοι του είχαν δώσει έγκριση να μπαινοβγαίνει στη Βουλή, ενώ, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ντυνόταν και ως στρατηγός σε διάφορες συνεστιάσεις!

Ο γιος του

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι εξαπάτησε ακόμη και τον γιο του, ηλικίας 39 ετών σήμερα, καθηγητή Πληροφορικής που αναζητούσε δουλειά, αν και από αυτόν πήρε λιγότερα από τους άλλους (150 ευρώ), καθώς τα υπόλοιπα είπε ότι του τα κάνει δώρο διότι είναι παιδί του!

Ο γιος ήταν ένας από τους κατηγόρους του. Οι γονείς είχαν χωρίσει απ' όταν ήταν παιδί και δεν διατηρούσε μαζί του ιδιαίτερες σχέσεις. Όταν ο κατηγορούμενος άρχισε την κομπίνα με τις προσλήψεις στο ΝΑΤΟ, τον προσέγγισε δήθεν για να αποκατασταθούν οι σχέσεις τους. «Έβγαλε από το πορτοφόλι του και μου έδειξε μία ταυτότητα που έφερε φωτογραφία του, ανέγραφε τα στοιχεία του και είχε σήμα της CIA. Μου είπε πως είχε γίνει στρατολόγησή του στη CIA, και επειδή η μητέρα μου δεν μπορούσε να δεχθεί το ρόλο και τη δουλειά του, είχαν χωρίσει. Μου εξήγησε ότι η συγκεκριμένη Υπηρεσία τού αναθέτει διάφορες αποστολές», κατέθεσε ο γιος. Στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος την ανεργία του εκείνη την περίοδο αλλά και το όνειρο να εργαστεί πάνω στις σπουδές του, και μάλιστα για μια σημαντική υπηρεσία όπως το ΝΑΤΟ, του πρότεινε να εργαστεί ως προγραμματιστής ασφαλείας δικτύου, με μισθό 270.000 δολάρια το χρόνο. Χαρακτηριστικά είχε αξιώσει 150 ευρώ για πρόληψη στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα ή 300 για την NSA, την αμερικανική Υπηρεσία Ασφαλείας! Τα 150 ευρώ τα κατέθεσε σε λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς για δήθεν δύο παράβολα, ενώ του είχε αναφέρει δυνατότητα να προσλάβει και άλλους φίλους του. Έτσι, ο γιος πρότεινε μία φίλη, από την οποία ο πατέρας επίσης απέσπασε χρήματα, και εκείνη άλλους έξι, που εξαπατήθηκαν κατά τον ίδιο τρόπο!

Τι λέει ο δικηγόρος του

«Είναι εξαιρετικό δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος από εμάς το πώς είναι δυνατόν πατέρας να εξαπατά το παιδί του, και μάλιστα με την πρόφαση της ευρέσεως εργασίας», δηλώνει στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Φοίβος Στρουγγάρης. «Έχω την αίσθηση ότι ο εγκαλών-κατηγορούμενος έχει ήδη επαναπροσδιορίσει τα πεπραγμένα του, και πέραν του τι θα συμβεί στο Εφετείο, όπου θα αντιμετωπιστούν και τα πλείστα όσα νομικά ζητήματα, θέλω να πιστεύω ότι και επί της ουσίας θα αντιμετωπιστεί ως άνθρωπος που χρειάζεται ειδική μεταχείριση».

Δείτε επίσης