Ελλάδα

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου

kikloforiakes_rithmiseis

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι προγραμματισμένες για το κέντρο της Αθήνας σήμερα, Δευτέρα, από την Τροχαία, λόγω της επετείου της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τα σημερινά μέτρα είναι παρόμοια με αυτά που είχαν παρθεί για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με την Αστυνομία να είναι σε επιφυλακή για τυχόν επεισόδια.

Ειδικότερα, θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας, με την εντολή ωστόσο η παρουσία αυτών να είναι διακριτική και να μην απαντούν σε προκλήσεις.

Οι εκδηλώσεις που έχουν εξαγγελθεί είναι οι συγκεντρώσεις στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου στις 12 το μεσημέρι των μαθητών και διαφόρων συλλογικοτήτων στις 6 το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσουν πορείες στη Βουλή.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και με βάση τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Σημειώνεται ότι από τις 10:30 το πρωί της Δευτέρας θα παραμείνει κλειστός ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο», σύμφωνα με την αστυνομία. Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Δείτε επίσης