Ελλάδα

Οδοιπορικό του «Vradini.gr» στους στολισμένους δρόμους της Αθήνας (pics)

plateia

Γιορτινό το κλίμα στους δρόμους της Αθήνας

Βρισκόμαστε μια «ανάσα» από τα Χριστούγεννα και οι δρόμοι της Αθήνας είναι ήδη στολισμένοι. Μία βόλτα αρκεί, προκειμένου κάποιος να νιώσει το κλίμα των γιορτών, αφού παντού υπάρχουν λαμπερά φωτάκια, ενώ τα μαγαζιά έχουν εντυπωσιακές βιτρίνες.

Στο κέντρο της Πλατείας Συντάγματος δεσπόζει υπερήφανα ένα ψηλό χριστουγεννιάτικο δέντρο, με χιλιάδες λαμπιόνια και πανέμορφα στολίδια πάνω του. Επίσης, οι κορμοί των δέντρων της πλατείας είναι «λουσμένοι» στο φως, ενώ εντύπωση προκαλούν τα αερόστατα περιμετρικά του δέντρου, τα οποία έχουν πάνω τους μπλε και κίτρινα φώτα.

Κατηφορίζοντας στην Πανεπιστημίου, θα δει κάποιος φωτεινά αστέρια στους στύλους της ΔΕΗ, ενώ τα φυτά του «Μεγάλου Περίπατου» είναι επίσης λαμπερά στολισμένα. Συνεχίζοντας ακόμα πιο κάτω και φτάνοντας στην πλατεία Ομονοίας, θα αντικρίσει το επιβλητικό σιντριβάνι και δίπλα σε αυτό ένα μικρο, αλλά πολύ όμορφα στολισμένο έλατο.

Σε άλλους δρόμους του κέντρου είναι τοποθετημένες τεράστιες μπάλες, οι οποίες έχουν είσοδο, γεγονός που επιτρέπει σε όσους κάνουν βόλτα να μπαίνουν μέσα σε αυτές και να φωτογραφίζονται.

Μάλιστα, κάποιοι από τους περιπλανόμενους, που απολάμβαναν τη βόλτα τους ή τα ψώνια τους στην Ερμού, έκαναν δηλώσεις στο «Vradini.gr», αναφορικά με το πως θα περάσουν τις γιορτές και αν επισκέπτονται καταστήματα εστίασης.

Πολλοί εξ αυτών, δήλωσαν ότι από τότε που εμβολιάστηκαν επισκέπτονται καταστήματα εστίασης χωρίς μεγάλο φόβο. Υπάρχουν, βέβαια, και εκείνοι που είναι επιφυλακτικοί και είτε προτιμούν ήσυχα μαγαζιά χωρίς πολύ κόσμο είτε επισκέπτονται φιλικά σπίτια.

Οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι που είναι εμβολιασμένοι είπαν ότι δεν επισκέπτονται μπαρ, εν αντιθέσει με τους νεότερους που μοιάζει να μην προβληματίζονται και να απολαμβάνουν το ποτό τους στα μαγαζιά του κέντρου.

Όσον αφορά στο τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι περισσότεροι θα επισκεφτούν φιλικά σπίτια, ενώ όπως τονίζουν θα κάνουν προληπτικά και ένα rapid test.

Δείτε τις φωτογραφίες του «Vradini.gr»:


Δείτε επίσης