Ελλάδα

Γ. Παυλάκης: Τρίτη δόση και testing τα «κλειδιά» - Πως θα κάνουμε ρεβεγιόν

ΒΡΟΧΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Όσοι αμελήσουν να κάνουν την αναμνηστική δόση θα κινδυνεύσουν»

Τη στιγμή που ο κορωνοϊός διασπείρεται ολοένα και περισσότερο στη χώρα μας, ο Γιώργος Παυλάκης τονίζει ότι η τρίτη δόση του εμβολίου είναι πολύ σημαντική, ενώ το testing πριν το ρεβεγιόν σίγουρα θα μπορούσε να μας προφυλάξει από το να μολυνθούμε.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις», ο επικεφαλής του τμήματος εμβολίων του Εθνικού Ιδρύματος των ΗΠΑ τόνισε ότι σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα «φαίνεται, αλλά δεν είναι σίγουρο, ότι η Όμικρον μπορεί να είναι λιγότερο παθογόνο στέλεχος του ιού».

«Αυτό που ξέρουμε με βεβαιότητα είναι ότι και οι δύο φορές εμβολιασμένοι δεν έχουν αρκετά καλά αντισώματα και χρειάζεται αναμνηστική δόση για να έχουμε κάποιου είδους ισχυρή ανοσία», είπε και πρόσθεσε ότι όσοι αμελήσουν να κάνουν την αναμνηστική δόση θα κινδυνεύσουν.

Ο ίδιος ypogr;ammise ότι «το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μη μολυνθεί κανείς και ιδίως κάποιος ανεμβολίαστος. Τα εμβόλια πρέπει να δίνονται μαζί με την τήρηση των μέτρων. Δεν μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε. Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι».

Αναφορικά με τις γιορτές και τις προσδοκίες του κόσμου για Χριστούγεννα με συγγενείς και φίλους δήλωσε ότι οι εμβολιασμένοι στα ρεβεγιόν πρέπει να μην είναι πολλά άτομα και να κάνουν τεστ πριν.

Αναφορικά με το πόσα άτομα πρέπει να είναι σε μία παρέα στις γιορτές, είπε ότι ο ίδιος δεν θα πήγαινε σε εκδήλωση μεγαλύτερη από είκοσι – τριάντα άτομα, χωρίς να γίνεται testing.

«Αυτό είναι το ιδεατό. Γίνεται με μικρό κόστος. Αν το συγκρίνουμε με το κόστος του να πάει κανείς στο νοσοκομείο ή να σκοτώσει τη γιαγιά του είναι πολύ καλύτερο», ξεκαθάρισε.

Τέλος, είπε: «Η Δέλτα και η Όμικρον είναι ανίκητες. Οι μάσκες δεν προστατεύουν στο 100%. Μόνο οι μάσκες ΚΝ-95 προστατεύουν από τον κορωνοϊό».

Δείτε επίσης