Ελλάδα

Υπό κράτηση οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» - Απολογούνται τη Δευτέρα

gymnasiarxis-thematofilakes-pieria.jpg

Οι 11 «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τη Δευτέρα, όταν και θα απολογηθούν στον Ανακριτή για την αρπαγή του διευθυντή Γυμνασίου Αιγινίου.

Τα μέλη της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», τα οποία την Παρασκευή ακινητοποίησαν τον διευθυντή του Γυμνασίου, του πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν δια της βίας στο κοντινό αστυνομικό τμήμα όπου συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Κατερίνης.

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, όπως επίσης για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών.

Πως οι «Θεματοφύλακες» οργάνωσαν μέσω Social Media την επίθεση στον Γυμνασιάρχη

Μέσα από τα Social Media εκτιμούν οι Αρχές ότι οργανώθηκε η επίθεση στο Γυμνάσιο Αιγινίου από τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι είναι 11 και αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.

Οι ίδιοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Κατερίνης και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.


Δείτε επίσης