Ελλάδα

Περισσότερες από 210 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω κακοκαιρίας

pyrosvestiki

Από νωρίς το πρωί μέχρι το απόγευμα, περισσότερες από 210 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική

Κακοκαιρία πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από νωρίς το πρωί σήμερα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί συνολικά 214 κλήσεις σε διάστημα σχεδόν δέκα ωρών, από τις 7 σήμερα το πρωί έως τις 17:30 το απόγευμα.

Πιο συγκεκριμένα, 103 κλήσεις αφορούσαν σε κοπές δέντρων, 64 για αντλήσεις υδάτων και 47 για αφαιρέσεις αντικειμένων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αναλυτικά:

-Σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, 108 κλήσεις, εκ των οποίων 62 για κοπές δέντρων, 2 για άντληση υδάτων και 44 για αφαιρέσεις αντικειμένων.
-Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία) 63 κλήσεις, εκ των οποίων 18 για κοπές δέντρων, 44 για άντληση υδάτων και 1 για αφαίρεση αντικειμένου.
-Στην Περιφέρεια Ηπείρου ( Άρτα, Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα), 27 κλήσεις εκ των οποίων 13 για κοπές δέντρων και 14 για άντληση υδάτων.
-Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Κέρκυρα, Ζάκυνθος) 16 κλήσεις, εκ των οποίων 10 για κοπές δέντρων, 4 για άντληση υδάτων και 2 για αφαιρέσεις αντικειμένων.

Παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Δείτε επίσης