Ελλάδα

Η νοσηλεύτρια που συγκίνησε το διαδίκτυο μιλά στη «Βραδυνή της Κυριακής» και στέλνει μήνυμα εμβολιασμού

nosileutria2

«Ο εμβολιασμός είναι το όπλο μας. Ο καθένας από εμάς πρέπει να βάλει το δικό του λιθαράκι, για να βγούμε στο φως», τονίζει στη «Βραδυνή της Κυριακής» η νοσηλεύτρια από το «Γεννηματάς», που συγκλόνισε με την ανάρτησή της από την πρώτη «γραμμή» της μάχης

Αναδημοσίευση από τη «Βραδυνή της Κυριακής»

Του Θοδωρή Τρυποσκιάδη

«Τελικά, το παιχνίδι είναι άνισο. Ο εγκεφαλικός εγωισμός ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Εμβολιασμένος; Εννοείται όχι. Ετών 39 με οξυγόνο τώρα. 21 σύνολο. 4 ναι. Οι υπόλοιποι, μάντεψε. Και μία διασωληνωμένη, και αυτή στους μάντεψε… ετών 74. Και δεν είναι η στολή που πρέπει ν’ αντέξεις –γιατί λιώνεις στην κυριολεξία–, δεν είναι η κούραση, δεν είναι η όλη κατάσταση που πρέπει να διαχειριστείς. Είναι η ειρωνεία, το δε βαριέσαι, το έτυχε σε μένα και δεν το περίμενα, δεν πίστευα ότι υπάρχει. Αλήθεια; Τώρα που είσαι πριν από τη διασωλήνωση πίστεψες; Πραγματικά, σου λέω αυτός ο κόσμος δεν πρόκειται ν’ αλλάξει ποτέ αν δεν αλλάξει το εγώ μας και πώς βλέπουμε τα πράγματα. Εδώ “Γεννηματάς”. Μόλις έβγαλα τη στολή. Στάζω. Διψάω. Φοβάμαι μαμά».

Με αυτή την ανάρτηση στο Facebook, μετά από βάρδια στη μονάδα Covid, η νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» Σοφία Μάντη έγινε, πρόσφατα, viral μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, περιγράφοντας απλά τη μάχη στην πρώτη γραμμή της πανδημίας.


Δείτε επίσης