Ελλάδα

Στη φυλακή οι τρεις από τους έντεκα «Θεματοφύλακες» για την αρπαγή του Γυμνασιάρχη

thematofilakes

Οι τρεις από τους εντεκα «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» αναμένεται να οδηγηθούν στη φυλακή, κατηγορούμενοι για την πρωτοφανή επίθεση στον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Αιγινίου την περασμένη Παρασκευή. Όπως έγινε γνωστό, προφυλακιστέοι κρίθηκαν με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ένας κάτοικος Ημαθίας 66 ετών και δύο ακόμη άνδρες 41 ετών.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το thestival.gr, στους υπόλοιπους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, να εμφανίζονται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και να μην πλησιάσουν οποιαδήποτε σχολική μονάδα της χώρας, σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων. Σε έναν άντρα και μία γυναίκα επιβλήθηκε επιπλέον η καταβολή εγγύησης 2.000 ευρώ.



Το πρωί της Δευτέρας συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα δικαστήρια γονείς και εκπαιδευτικοί προκειμένου να υψώσουν ένα τείχος προστασίας σε μαθητές και δασκάλους του γυμνασίου Αιγινίου. Απέναντι τους βρέθηκαν υποστηρικτές των συλληφθέντων, ενώ υπήρξαν εντάσεις και αψιμαχίες, οι οποίες εκτονώθηκαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.


Με παραγγελία της, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κυρία Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, ζητεί να ερευνηθεί αν η δράση των ομάδων έχει επεκταθεί στην Αθήνα,

Με την παραγγελία της η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών ζητεί στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, να διερευνηθούν αδικήματα όπως είναι διέγερση σε ανυπακοή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ακόμα και εγκληματική οργάνωση.


Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσαν δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου που αναφέρονται στη δράση της ομάδας Θεματοφύλακες του Συντάγματος και άλλων ομάδων σε περιφέρειες εκτός του Νομού Αττικής.




Πηγή: thestival.gr

Δείτε επίσης