Ελλάδα

Κορωνοϊός - Λύματα: Αύξηση έως και 258% στο ιικό φορτίο στην Κρήτη - Μείωση στη Θεσσαλονίκη

limata

Πτώση σημείωσε το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του κορωνοϊού στα αστικά λύματα στις 6 από τις 13 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, παρατηρήθηκαν την εβδομάδα 6 έως 12 Δεκεμβρίου, σε σχέση με την εβδομάδα 29 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου.

Αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε πέντε από τις 13 περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποιητικές τάσεις σε δύο. Καθαρή μείωση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα παρατηρήθηκε στην Ξάνθη (-33%), στη Λάρισα (-36%), στην Αλεξανδρούπολη (-45%) και στην Πάτρα (-69%), ενώ οριακή ήταν η μείωση που παρατηρήθηκε στο Βόλο (-21%) και στη Θεσσαλονίκη (-22%).

Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στις τέσσερεις πόλεις της Κρήτης που ελέγχονται από το ΕΔΕΛ. Συγκεκριμένα, το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε καθαρή αύξηση στον 'Αγιο Νικόλαο (+45%), στα Χανιά (+84%), στο Ηράκλειο (+109%) και στο Ρέθυμνο (+258%).

Οριακή ήταν η αύξηση που παρατηρήθηκε στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στα Ιωάννινα (+25%). Σταθερό έμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Κέρκυρα (-2%) και στην Αττική (-3%) .

Δείτε επίσης