Ελλάδα

Γερό κρύο και χιόνια και στην Αττική το Σαββατοκύριακο

kakokairia

Πολύ κρύο και χιονοπτώσεις αναμένονται στην Αττική τις επόμενες ημέρες

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, ενώ αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση μέχρι και στην Αττική.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Τάσος Αρνιακός, το Σαββατοκύριακο το κρύο αναμένεται να είναι τσουχτερό, επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις, καθώς έρχεται χιονιάς που θα επηρεάσει τη χώρα από τη Θεσσαλία και κάτω, δηλαδή από το Πήλιο και κάτω".

Ο μετεωρολόγος ανέφερε πως θα χιονίσει από το μεσημέρι του Σαββάτου και στην Αττική, ενώ επέλαση του χιονιά θα υπάρξει και στην Εύβοια, αλλά και στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μίλησε για επέλαση του χιονιά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πολικής προέλευσης αέριες μάζες που κινούνται προς τη χώρα προκαλούν σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

«Φαινόμενα θα έχουμε από την Πίνδο και πιο ανατολικά, κυρίως στις περιοχές δηλαδή που βλέπουν προς το Αιγαίο. Και θα έχουμε χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά" προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον μετεωρολογό, ο καιρός θα κυλήσει έτσι και τις επόμενες ημέρες, με τις χιονοπτώσεις "να χτυπούν την "πόρτα” της Αττικής, σε χαμηλά υψόμετρα. Ίσως να δούμε να χιονίζει προς τα βόρεια προάστια, τα Βίλια, την Αττικο-Βοιωτία, την ανατολική και νότια Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική και βορειοανατολική Πελοπόννησο. Θέλει πολλή προσοχή αυτές τις ημέρες», κατέληξε.

Δείτε επίσης