Ελλάδα

Μηνυτήρια αναφορά Γιαννάκου στον Άρειο Πάγο για «VIP ΜΕΘ»

arios_pagos_2

Ο Θάνος Πλεύρης έχει καταθέσει αναφορά αξιόποινων πράξεων στον Άρειο Πάγο κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και παντός υπευθύνου «που διακινεί ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις»

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κατέθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, στην οποία εμπεριέχονται δημοσιεύματα του Τύπου, ενώ προτείνεται η εξέταση 44 μαρτύρων.

Ο κ. Γιαννάκος υποστήριξε: «Από όσα έχουμε πει δεν παίρνουμε ούτε γράμμα πίσω. Δεν φοβόμαστε απολύτως τίποτα. Θα έπρεπε με 100 νεκρούς την ημέρα ο υπουργός Υγείας να μην λέει μεγάλα λόγια, να σκύβει το κεφάλι και να δουλεύει. Εμείς καταθέτουμε αναφορά με συγκεκριμένα στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας, από τα οποία προκύπτει ότι υπάρχουν κενά κρεβάτια ΜΕΘ, κάθε μέρα 40-50, κάθε ημέρα. Ξέρετε κανέναν επώνυμο εκτός ΜΕΘ; Εμείς καταθέτουμε στον εισαγγελέα συγκεκριμένα περιστατικά επωνύμων που βρήκαν αμέσως κρεβάτι σε ΜΕΘ».

Επιπλέον, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος. Αφροδίτη Ρέτζιου, μεταξύ των άλλων, τόνισε: «Δεκάδες εκατοντάδες θάνατοι από κορωνοϊό θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν το δημόσιο σύστημα υγείας είχε ενισχυθεί. Δεν υπάρχει κανείς από τον ιατρικό κόσμο που να μην του έχει προκαλέσει οργή το γεγονός με μητροπολίτη». «Είτε κάποιος είναι μητροπολίτης είτε είναι μετανάστης πρέπει να έχει την ίδια μεταχείριση», πρόσθεσε.

Ας σημειωθεί ότι ήδη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έχει καταθέσει αναφορά αξιόποινων πράξεων στον Άρειο Πάγο κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και παντός υπευθύνου «που διακινεί ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις» για δήθεν ύπαρξη κλινών ΜΕΘ που κρατούνται για επιλεγμένα πρόσωπα.

Δείτε επίσης