Ελλάδα

«Θεματοφύλακας» ζητούσε ελέγχους σε πιστοποιητικά σε ΚΕΠ - Εισαγγελική παρέμβαση

kep

Διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι δεν του επιτράπηκε η είσοδος στα ΚΕΠ επειδή δεν είχε κανένα πιστοποιητικό ή αρνητικό τεστ μαζί του, ζήτησε να ελέγξει τα πιστοποιητικά των υπαλλήλων

Να ελέγξει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τα rapid tests των υπαλλήλων σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στη Θεσσαλονίκη ζήτησε άνδρας, φερόμενος ως μέλος της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Για το συμβάν προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Ειδικότερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή στον εισαγγελέα πρωτοδικών να παραγγείλει έρευνα για τα αδικήματα της παράνομης βίας, σε απόπειρα και τετελεσμένη, και της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας. Η προκαταρκτική έρευνα αναμένεται να διενεργηθεί από την αστυνομία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι δεν του επιτράπηκε η είσοδος στα ΚΕΠ επειδή δεν είχε κανένα πιστοποιητικό ή αρνητικό τεστ μαζί του, και με το επιχείρημα της «εσχάτης προδοσίας», ο άνδρας φαίνεται να παρενόχλησε τους υπαλλήλους, αξιώνοντας να ελέγξει τα πιστοποιητικά τους.

Μάλιστα, σε μία προσπάθεια του προϊσταμένου του ΚΕΠ να τον ηρεμήσει του έδειξε το δικό του πιστοποιητικό εμβολιασμού και τα προσωπικά του στοιχεία.

Δείτε επίσης