Ελλάδα

Με αρνητικό PCR ή Rapid οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα - Σε ισχύ από σήμερα τα μέτρα

ÓÔÉÃÌÉÏÔÕÐÁ ÁÐÏ ÔÏ ÁÅÑÏÄÑÏÌÉÏ

«Θωρακίζεται» η χώρα έναντι της «Όμικρον»

Προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της μετάλλαξης «Όμικρον», η Ελλάδα θέτει σε εφαρμογή νέα αυστηρά μέτρα στα αεροδρόμια από σήμερα, Κυριακή, όπου όλοι οι διεθνείς ταξιδιώτες θα εισέρχονται στη χώρα με αρνητικό pcr 72 ωρών ή rapid 24 ωρών, με το μέτρο να αφορά τόσο τους εμβολιασμένους όσο και τους ανεμβολίαστους.

Για την ακρίβεια και σύμφωνα με όσα δήλωσε η Μίνα Γκάγκα μέσα στην εβδομάδα, πρόκειται για ένα έκτακτο μέτρο που αφορά στην περίοδο των γιορτών. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι από αυτό εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παραμένουν στο εξωτερικό για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.

Στη σχετική ΚΥΑ αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη χώρα, ανεξαρτήτως εμβολιασμού ή νόσησης αυτών, οφείλουν να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο pcr για κορωνοϊό, που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής.

Δείτε ΕΔΩ όλη την ΚΥΑ

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Παυλάκης τονίζει ότι η «Όμικρον» θα φέρει «τσουνάμι» ασθενών και θανάτων, αν δεν γίνει άμεση λήψη μέτρων.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι η νέα μετάλλαξη θα προκαλέσει πολλούς θανάτους τον Ιανουάριο, λέγοντας χαρακτηριστικά «ότι το μόνο πράγμα που δουλεύει είναι να σταματήσουν οι ανθρώπινες επαφές, δηλαδή κλείσιμο», ενώ συμπλήρωσε ότι όσο νωρίτερα γίνει, τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι.

«Ο κοινός πολίτης δεν καταλαβαίνει τι έρχεται. Υπάρχουν δύο καινούριοι, φοβεροί ιοί και δεν είναι ίδια η κατάσταση σε σχέση με μερικούς μήνες πριν. Η Ελλάδα έχει καλούς ειδικούς, η κυβέρνηση μπορεί να τους συμβουλευτεί και να βγάλει συμπέρασμα για το τι πρέπει να γίνει», επισήμανε.


Δείτε επίσης