Ελλάδα

Ρεβεγιόν με rapid για εμβολιασμένους και μη

269598104_938798510092318_7373819623126407533_n

Στις επίσημες ανακοινώσεις για τον «οδικό χάρτη» των φετινών Χριστουγέννων, οι οποίες αναμένονται εντός της τρέχουσας εβδομάδας, είναι στραμμένα όλα τα «βλέμματα», με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η επικρατέστερη ημέρα είναι η Τετάρτη.

Όπως λέει το ρεπορτάζ κι επιβεβαιώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ειδικά για την περίοδο των γιορτών προκρίνεται η διεξαγωγή rapid test για όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους και μη, όσον αφορά την είσοδό τους στους εσωτερικούς χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Είναι ολοφάνερη η ανησυχία κυβέρνησης κι επιστημόνων για την επικράτηση της «Όμικρον» έναντι της «Δέλτα» και μάλιστα μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ θα έχουν μεσολαβήσει τα Χριστούγεννα, με τις κοινωνικές επαφές και τις συναθροίσεις να έχουν αυξηθεί.

Τώρα, όσον αφορά το ενδεχόμενο της λήψης και νέων μέτρων λόγω της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού, αυτό μετατίθεται για μετά τις γιορτές.


«Ενόψει της εορταστικής περιόδου έχουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο βάση του οποίου προχωρούμε με ισχυρές συστάσεις για την τήρηση των μέτρων που έχουν θεσμοθετηθεί και για μέτρα που έχουν να κάνουν με την ατομική προστασία και για συχνούς ελέγχους. Σημειακές παρεμβάσεις σε ότι αφορά τους ελέγχους ενδεχομένως κριθούν απαραίτητο και αναγκαίο θα γίνουν και θα ανακοινωθούν αφού η επιτροπή συνεδριάσει και γνωμοδοτήσει. Η κατάσταση με την «Ομικρον» είναι δυναμική, παρακολουθούμε την εξέλιξή της παρακολουθούμε τι γίνεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη και αναλόγως θα αντιδράσουμε για να θωρακίσουμε τη χώρα από την εκτεταμένη διασπορά της μετάλλαξης αυτής» τόνισε ο κυβερνητικός Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ανάλογα με τις εισηγήσεις που θα δεχθούμε, ενδεχομένως για κάποιες από τις ημέρες των εορτών, εκεί που θα παρατηρηθεί πολύ μεγάλη προσέλευση για διασκέδαση σε κλειστούς χώρους, εάν κριθεί αναγκαίο ένα τέτοιου είδους μέτρο, θα το συζητήσουμε και θα το ανακοινώσουμε έγκαιρα» είπε απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα επιβληθεί η χρήση rapid test σε κλειστούς χώρους.


«H δυναμική της Ομικρον και τα καινούργια δεδομένα που φέρνει ενδεχομένως μας αναγκάσει να πάρουμε τέτοιου είδους μέτρα για την περαιτέρω προφύλαξη και των ίδιων των εμβολιασμένων μιας και είναι αχαρτογράφητη η νέα μετάλλαξη» πρόσθεσε σημειώνοντας ότι αν κριθεί απαραίτητο να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της χρήσης rapid test, θα το επιβαρύνεται ο πολίτης που θα επισκεφθεί χώρους που είναι απαραίτητο το test.

Ο κ. Οικονόμου επίσης υπογράμμισε ότι είναι χρήσιμο στα μηνύματα που εκπέμπουμε στην κοινωνία για το τι ισχύει ή τι ενδεχομένως θα προστεθεί να είμαστε σαφείς και καθαροί και πολύ συγκεκριμένοι, γι' αυτό και οι ανακοινώσεις θα γίνονται μετά από τις εισηγήσεις των αρμοδίων από το υπουργείο υγείας.

«Έχουμε μια έκτακτη περίσταση σε σχέση με την «Όμικρον» που αναγκάζει όλες τις χώρες να αναπροσαρμόζουν την στρατηγική τους και να παίρνουν επιπλέον μέτρα. Εάν κριθεί και στη χώρα μας μέσα στις γιορτές, προκειμένου να μην διαταράξουμε συνολικά τη λειτουργία της αγοράς θα προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις αφού ληφθούν οι αποφάσεις» είπε.

Επιπλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία εισήγηση της επιτροπής αυτή τη στιγμή για πιθανή μετάθεση της λειτουργίας των σχολείων.

«Τα πρωτόκολλα με βάση τα οποία λειτούργησε η δια ζώσης εκπαίδευση ήταν πολύ αποτελεσματικά, έχουμε μείωση των κρουσμάτων στα σχολεία και ήταν προστατευμένοι οι μαθητές καθώς υπήρχε η δυνατότητα πολύ συχνού testing και με βάση αυτή τη λογική προετοιμαζόμαστε και για το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές. Δεν υπάρχει καμία εισήγηση της επιτροπής αυτή τη στιγμή για πιθανή μετάθεση της λειτουργίας των σχολείων. Επίσης δεν υπάρχει καμία εισήγηση για ολιγοήμερο Lock down και καμία σκέψη για μέτρα καθολικού περιορισμού» είπε.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για εκλογές υπογράμμισε «Όλοι καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Τσίπρας ζητάει εκλογές. Ζητάει εκλογές γιατί προσπαθεί να σιγουρέψει τη θέση του στην αξιωματική αντιπολίτευση κάτι που αμφισβητείται πλέον ως αποτέλεσμα της ανεπάρκειάς του και του ύφους και του είδους της αντιπολίτευσης που κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα. Ο πρωθυπουργός απάντησε πολύ καθαρά ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας είτε τις ζητά είτε δεν τις ζητά ο κ. Τσίπρας».

«Ο κ. Τσίπρας είναι μέγιστος στην μικροπολιτική αλλά είναι ελάχιστος στα σπουδαία και τα κρίσιμα που ενδιαφέρουν την κοινωνία και από τα οποία κρίνονται οι πολιτικοί και οι ηγέτες» πρόσθεσε.

Τέλος σημείωσε ότι ότι μετά την ανακοίνωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους άνω των 60, έκλεισαν ραντεβού για πρώτη δόση 150.000 επιπλέον πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Δείτε επίσης