Ελλάδα

ΓΕΕΘΑ: Πάνω από 2,5 εκατ. εμβολιασμοί στα κέντρα που στελεχώνονται με προσωπικό από τις Ένοπλες Δυνάμεις

emvoliastiko-eakk-kerkira1622281917

Οι Ένοπλες Δυνάμεις στελεχώνουν 8 εμβολιαστικά κέντρα με 548 άτομα κατανεμημένα σε 176 ενεργές εμβολιαστικές γραμμές, στο πλαίσιο της κοινωνικής τους συνεισφοράς.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ), σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του κρατικού μηχανισμού, διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό, μέσα μεταφοράς, χώρους νοσηλείας, απαιτούμενα υλικά και έχουν αναλάβει την διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας εμβολίων και διαγνωστικών τεστ για την αντιμετώπιση της υγειονομικής απειλής του κορονοϊού.

Από τις 15 Φεβρουαρίου 2021 μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2021, στα εμβολιάστηκες γραμμές που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν διενεργηθεί 2.573.768 εμβολιασμοί με μέσο όρο κατά την παρούσα περίοδο 13.500 εμβολιασμοί ημερησίως.

Αναλυτικά η στελέχωση των Ενόπλων Δυνάμεων ανά εμβολιαστικό κέντρο έχει ως εξής:

• HELLEXPO Αθηνών (ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 1 & 2): 186 στελέχη που εξυπηρετούν 48 εμβολιαστικές γραμμές, με την συνδρομή 7 ατόμων από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

• ΔΕΘ / HELLEXPO Θεσσαλονίκη: 111 στελέχη που εξυπηρετούν 24 εμβολιαστικές γραμμές.

• ΓΛΥΦΑΔΑ: 24 στελέχη που εξυπηρετούν 16 εμβολιαστικές γραμμές με την συνδρομή 32 ατόμων από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

• ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: 148 στελέχη που εξυπηρετούν 48 εμβολιαστικές γραμμές.

• ΠΑΤΡΑ: 42 στελέχη που εξυπηρετούν 16 εμβολιαστικές γραμμές.

• ΧΑΝΙΑ (ΝΝΚ): 16 στελέχη που εξυπηρετούν 6 εμβολιαστικές γραμμές.

• ΛΑΡΙΣΑ (404 ΓΣΝ): 16 στελέχη που εξυπηρετούν 8 εμβολιαστικές γραμμές.

• IΩANNINA: 5 στελέχη που εξυπηρετούν 10 λειτουργικές εμβολιαστικές γραμμές, με την συνδρομή προσωπικού από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια (6η ΥΠΕ) του υπουργείου Υγείας

Ευχές στο προσωπικό

Ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ υποπτέραρχο Δημήτριο Χατζηγεωργίου, ο αρχηγός ΑΤΑ αντιπτέραρχος (Θεμιστοκλής Μπουρολιάς καθώς και οι διοικητές του Γ΄ Σώματος Στρατού «Μέγας Αλέξανδρος», του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού, της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού και της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού «Κρητών», επισκέφθηκαν τα εμβολιαστικά κέντρα που διοικούνται και στελεχώνονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις, για ανταλλαγή ευχών και για να συγχαρούν το προσωπικό τους για την πολύτιμη συνδρομή του στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Δείτε επίσης