Ελλάδα

Εισαγγελική έρευνα για αρνητές και «Θεματοφύλακες» που έκοψαν από το σχολείο τα παιδιά τους

thema

Η Εισαγγελία Βόλου ζητά να διερευνηθεί ο χρόνος απουσίας μαθητών από τα σχολεία τους και οι λόγοι για τους οποίους δεν προσέρχονται

Μετά από καταγγελίες ότι αρνητές γονείς και «Θεματοφύλακες» απέκοψαν τα παιδιά τους από την εκπαίδευση, η Εισαγγελία Βόλου σχημάτισε 16 σχετικές δικογραφίες.

Ειδικότερα, οι κηδεμόνες των 10 από τους μαθητές αντιδρούν στα μέτρα για τον κορωνοϊό, ενώ ένας τουλάχιστον έχει διαπιστωθεί ότι ανήκει στους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Η ΕΡΤ αναφέρει ότι η Εισαγγελία Βόλου ζητά να διερευνηθεί ο χρόνος της απουσίας των μαθητών από τα σχολεία τους και οι λόγοι για τους οποίους δεν προσέρχονται. Σύμφωνα με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, έξι είναι τα παιδιά από τον Βόλο, τον Αλμυρό και τη Σκόπελο που δεν φοιτούν στο σχολείο εξαιτίας κοινωνικών ή οικονομικών λόγων, ενώ ένα ακόμη παιδί λείπει εξαιτίας κορωνοϊού.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, 9 παιδιά απουσιάζουν από την αρχή της χρονιάς. Ο λόγος για πέντε μαθητές δημοτικών σχολείων και τέσσερα παιδιά νηπιαγωγείων. Επίσης, θα διενεργηθεί και κοινωνική έρευνα για τις περιπτώσεις που δεν εμπίπτουν σε «αρνητές» γονείς.

Σε μία περίπτωση μαθήτρια δημοτικού επέστρεψε στο σχολείο λίγο προτού ψηφιστεί η διάταξη αυστηροποίησης των κυρώσεων για τους γονείς που δε στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ενώ απουσίαζε από τις 10/5/2021, ημερομηνία που τα self test έγιναν υποχρεωτικά.

Οι γονείς της που φέρονται να ανήκουν στους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» έστειλαν στη διεύθυνση του σχολείου έγγραφη διαμαρτυρία με υπογραφή γνωστού αρνητή δικηγόρου, επειδή αρνούνταν να αφήσει το παιδί να μπει στην αίθουσα χωρίς self test και μάσκα, καθώς και έγγραφο -και πάλι με την υπογραφή του ίδιου δικηγόρου- όπου αναφέρεται πως η μέτρηση των απουσιών είναι αντισυνταγματική. Και για αυτή την περίπτωση η εισαγγελία ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Δείτε επίσης