Ελλάδα

Καταγγελίες σοκ για το ορφανοτροφείο - κολαστήριο

orfanotrofio

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε και δωμάτιο - αποθήκη που το χρησιμοποιούσαν σαν τιμωρητήριο

Ανατριχίλα προκαλούν οι καταγγελίες που έφτασαν στα χέρια της Δόμνας Μιχαηλίδου για το ορφανοτροφείο - κολαστήριο στην Αθήνα, όπου λάμβαναν χώρα σεξουαλικές σχέσεις ανάμεσα σε αγόρια 7 με 11 χρονών μπροστά σε εργαζομένους.

Όπως αναφέρει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: «Η καταγγελία δεν διευκρινίζει αν οι εργαζόμενοι τους έβαζαν να τα κάνουν, αναφέρει όμως συγκεκριμένες σεξουαλικές σχέσεις και πράξεις μεταξύ πολύ μικρών αγοριών και δεν υπήρχε καμία αντίδραση ή παρέμβαση από τους εργαζόμενους».

Επίσης, η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι με βάση την καταγγελία, γυναίκες που δουλεύουν στο ορφανοτροφείο ασκούσαν σωματική βία στα παιδιά.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε και δωμάτιο - αποθήκη που το χρησιμοποιούσαν σαν τιμωρητήριο. Μάλιστα αποκαλύπτει πως τους χορηγούσαν μέχρι και ληγμένα φάρμακα.

Η καταγγελία έγινε γνωστή στην υφυπουργό πριν κάποιες ημέρες, όμως έχει φτάσει στο διοικητικό συμβούλιο του φορέα από τα τέλη Σεπτεμβρίου, σημείωσε η υφυπουργός.

«Ο εισαγγελέας, η αστυνομία και οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, δεν είχαν ενημέρωση των περιστατικών παρά μόνο όταν η καταγγελία έφτασε στα χέρια μας», δήλωσε η ίδια ενώ επεσήμανε ότι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά που επιτρέπει την απομάκρυνση των εργαζομένων που αφορούν οι καταγγελίες:

«Η αντίδραση ήταν άμεση, πήγαμε την επόμενη μέρα στην εισαγγελία και κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά, οπότε ξεκινά εισαγγελική έρευνα. Από τη στιγμή που ξεκινά η έρευνα, καταγγέλλονται τα συγκεκριμένα πρόσωπα και σύμφωνα με τον νόμο που περάσαμε πριν δυο μήνες, αρκεί η συγκεκριμένη καταγγελία ώστε να μην τους επιτρέπει να δουλεύουν στο ορφανοτροφείο και να απομακρυνθούν». Πάγωσε επίσης και η χρηματοδότηση του ορφανοτροφείου, συμπλήρωσε.

Δείτε επίσης