Ελλάδα

5,7 Ρίχτερ ταρακούνησαν την Κρήτη - «Δεν σχετίζεται με τους προηγούμενους σεισμούς» τονίζει ο Λέκκας

seismos-twra

Νέος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε σήμερα ανοιχτά της Κρήτης και έγινε αισθητός σε Ηράκλειο και Λασίθι.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση έγινε στις 07:08 το πρωί και είχε ένταση 5,7 Ρίχτερ.

Το επίκεντρό του ήταν στη θάλασσα και συγκεκριμένα 34 χιλιόμετρα δυτικά, νοτιοδυτικά της Άρβης ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 43 χιλιόμετρα.

«Η σεισμική δόνηση δεν σχετίζεται με τους αλλού σεισμούς στην Κρήτη το προηγούμενο διάστημα, ούτε θα έχουμε μετασεισμική ακολουθία λόγω του βάθους του σεισμού» τόνισε ο κ. Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης δήλωσε: «To ένιωσα, το κατάλαβα, γιατί είμαι στο Ηράκλειο, θα πάω εκεί κοιτάμε μήπως είναι επέκταση της ζώνης του Αρκαλοχωρίου προς τη θάλασσα, που δεν το βλέπω πιθανό αυτό, ή σε ένα ρήγμα παράλληλο στις ακτές της Κρήτης που έχει να κάνει με τη ζώνη καταβύθισης. Ευτυχώς ο σεισμός έγινε στη θάλασσα το παρακολουθούμε».

«Tο καλοκαίρι εκεί κάτω, λίγο νοτιότερα, έδινε πολλούς σεισμούς, αλλά δεν είχαν σχέση με τη ζώνη του Αρκαλοχωρίου. Τους τελευταίους 3 μήνες βλέπουμε ότι υπάρχει επέκταση της σεισμικής ακολουθίας του Αρκαλοχωρίου και βορειοανατολικά και νοτιοδυτικά. Μάλλον δεν είναι, επέκταση αυτού του ρήγματος», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Δείτε επίσης