Ελλάδα

Ν. Θωμαΐδης: Χωρίς μέτρα θα καταγραφούν πάνω από 30.000 κρούσματα

eody

Τις τελευταίες μέρες είχε παρατηρηθεί μια μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο που μετρήθηκε στα λύματα και η αύξηση αυτή κορυφώθηκε στο τριήμερο των Χριστουγέννων

Να ληφθούν άμεσα μέτρα, σε αντίθετη περίπτωση τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 30.000, τόνισε ο Νίκος Θωμαΐδης.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, δήλωσε ότι περίμενε μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων χθες, αλλά υπολόγιζε ότι θα κυμαινόντουσαν γύρω στις 15 με 16 χιλιάδες.

Ο ίδιος τόνισε ότι τις τελευταίες μέρες είχε παρατηρηθεί μια μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο που μετρήθηκε στα λύματα και η αύξηση αυτή κορυφώθηκε στο τριήμερο των Χριστουγέννων.

Παράλληλα, προέβλεψε ότι αυτό το κύμα της πανδημίας που οφείλεται στη μετάλλαξη Όμικρον θα είναι δριμύ, αλλά σύντομα και θα διαρκέσει περίπου 1 μήνα.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Αν. Σπαντιδέας, Παθολόγος – διδάκτωρ Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, ο οποίος συμφώνησε ότι θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες, αν κρίνουμε από τα όσα έχουμε δει στις χώρες όπου έχει κυριαρχήσει ήδη η παραλλαγή Όμικρον.

Ο κ. Σπαντιδέας πρόσθεσε ότι η μετάλλαξη «Όμικρον», αν επαληθευτεί ότι δεν οδηγεί σε βαριά νόσηση, θα μπορούσε να αποτελέσει και τη λύση της πανδημίας, καθώς θα νοσήσει ο περισσότερος πληθυσμός και θα αποκτήσει φυσική ανοσία, αλλά ήρθε σε ακατάλληλη στιγμή καθώς τα νοσοκομεία είναι ήδη γεμάτα από τους ασθενείς με την παραλλαγή Δέλτα.

Δείτε επίσης