Ελλάδα

Κήρυγμα θανάτου από αντιεμβολιαστές ιερωμένους που παίρνουν κόσμο στο λαιμό τους

serres1

Δεκάδες, εντός και εκτός σχήματος, ρασοφόροι και πνευματικοί αγνοούν την επίσημη θέση της Εκκλησίας για τον εμβολιασμό

Αναδημοσίευση από τη »Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως από την Πέμπτη

Του Ανδρέα Κατσικάρη

Την τελευταία τους πνοή αφήνουν από κορωνοϊό ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι που δεν εμβολιάζονται, καθώς ακολουθούν το «δρόμο» των παραθρησκευτικών οργανώσεων.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται την επιστήμη, αλλά οργανώσεις, οι οποίες ισχυρίζονται ότι τα εμβόλια είναι κατά του Θεού.

Παράλληλα, πολλοί πνευματικοί παρακινούν τους πιστούς να μην «θωρακιστούν» έναντι του ιού, ενώ η επίσημη θέση της Εκκλησίας είναι διαφορετική.

Η δράση τέτοιων οργανώσεων είναι έντονη στις Σέρρες, καθώς μία σημαντική μερίδα των κατοίκων δεν θέλει να εμβολιαστεί, επηρεασμένη από τις διάφορες θεωρίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Βραδυνής της Κυριακής», σε παραθρησκευτική οργάνωση ανήκε ο υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σερρών, που έχασε τη ζωή του από τον ιό.

Σε πολλές συναθροίσεις με γνωστούς του τασσόταν κατά του εμβολίου, ενώ γελούσε όταν άκουγε για κρούσματα και θανάτους.

Άλλωστε, από τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκύπτει ξεκάθαρα ότι δεν πίστευε στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, ενώ με γραπτή δήλωσή του στους γιατρούς είχε ζητήσει να μην διασωληνωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτι ανάλογο είχε αιτηθεί και η σύζυγός του. Ας σημειωθεί ότι ο 45χρονος ήταν υπέρβαρος, ενώ ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών ανήλικων παιδιών.

Στον ίδιο νομό, και συγκεκριμένα στον οικισμό Γαζώρου, καταγράφονται πολλές μολύνσεις. Όπως είπε στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο κοινοτάρχης Γιώργος Λαζάρου, παραθρησκευτικές οργανώσεις αποτρέπουν τους πολίτες να εμβολιαστούν, ενώ κατά του εμβολίου ήταν και ο ιερέας της κοινότητας.

Μάλιστα, προσβλήθηκε από κορωνοϊό και «έφυγε» σε ηλικία μόλις 46 ετών, ενώ βρισκόταν για περίπου 15 ημέρες σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζάρου, ο θάνατος του ιερέα μοιάζει να θορύβησε τους κατοίκους, αφού από τότε άρχισε να αυξάνεται σταδιακά ο αριθμός των εμβολιασμών.

Ο ίδιος ανέφερε ότι στην κοινότητα υπάρχουν αντιεμβολιαστές που διακινούν απίστευτες θεωρίες, όπως ότι το εμβόλιο περιέχει δηλητήριο.

Τοπικοί παράγοντες ανέφεραν στη «Βραδυνή της Κυριακής» ότι από καιρό είχαν εντοπίσει τον αρνητικό ρόλο μίας μικρής μερίδας ιερέων και πνευματικών, που ως αρνητές του κορωνοϊού πήραν πολύ κόσμο στο λαιμό τους. Οι ίδιοι είπαν ότι είχαν παροτρύνει τους μητροπολίτες του νομού να παρέμβουν και να ελέγξουν αυτές τις συμπεριφορές.

Στο Βαμβακόφυτο των Σερρών είναι καλύτερα τα πράγματα, καθώς ο μητροπολίτης είναι υπέρμαχος του εμβολίου, όπως τόνισε στη «ΒτΚ» ο δήμαρχος Φώτης Δομουχτσίδης.

Βέβαια, και στο συγκεκριμένο οικισμό υπήρχαν αρχικά πολλά κρούσματα, αφού και εκεί πολλοί ήταν επηρεασμένοι από παραθρησκευτικές οργανώσεις και δεν είχαν εμβολιστεί.

Θεωρίες κατά του εμβολιασμού ακούστηκαν πρόσφατα και στην Κοζάνη, σε συγκέντρωση που έκαναν οι αυτοαποκαλούμενοι «Ελεύθεροι Πολίτες Δυτικής Μακεδονίας».

Ο πατήρ Στυλιανός Καρπαθίου είπε ότι κάποιοι θέλησαν με τα εμβόλια να υπονομεύσουν την ελευθερία, ενώ σημείωσε ότι το σώμα των εμβολιασμένων παράγει τοξικές πρωτεΐνες, που προκαλούν βλάβη στα όργανα, ενώ προσβάλλεται το αναπαραγωγικό σύστημα.

Μάλιστα, χαρακτήρισε το εμβόλιο βιολογικό υπερόπλο στα χέρια των δυναστών, ενώ είπε ότι ο φόβος του κορωνοϊού σπάρθηκε για να καταρρεύσουν τα ιδανικά.

Θύματα του κορωνοϊού έπεσαν στο Ζερβοχώρι Ημαθίας μάνα και κόρη, που σύμφωνα με καταγγελία του γιου της οικογένειας άκουσαν τον πνευματικό τους και δεν εμβολιάστηκαν.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο πνευματικός έλεγε στη μητέρα του να μην ανησυχεί, καθώς αν πάθει κάτι θα έρθει ο Άγιος Λουκάς να τη σώσει.

Πάντως, ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων του χωριού παραμένει ανεμβολίαστο, παρά τα πολλά κρούσματα.

Η Πάτρα είναι μία πόλη που, επίσης, καταγράφει αρκετές μολύνσεις, ενώ σίγουρα παίζει ρόλο ότι από τους 240 ιερείς της περιοχής, πάνω από τους 100 δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Δραματική είναι η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς ξεκληρίζονται οικογένειες από κορωνοϊό.

Σε χωριό του Δήμου Νέας Ζίχνης στις Σέρρες, έφυγαν από τη ζωή ένας 74χρονος πατέρας και η 48χρονη κόρη του, που ήταν ανεμβολίαστοι και νοσηλεύονταν στο «ΑΧΕΠΑ», ενώ λίγες ημέρες μετά, κατέληξε και η μητέρα.

Σε ένα κοντινό χωριό, τον Μαυρολόφο, καταγράφηκε μία ακόμα τραγωδία, καθώς πέθαναν από κορωνοϊό ένας 61χρονος και ο 28χρονος γιος του.

Πρώτος απεβίωσε ο γιος, ενώ η οικογένεια αποφάσισε να μην ενημερώσει τον πατέρα που νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο και «έφυγε» έπειτα από μερικές ημέρες.

Μία ακόμα συγκλονιστική περίπτωση έρχεται από τη Θεσσαλονίκη, όπου ένας άνδρας για να λάβει πιστοποιητικό νόσησης θέλησε και κατάφερε να προσβληθεί από κορωνοϊό, αλλά κόλλησε και τη μητέρα του, που πέθανε.

Σύμφωνα με καταγγελίες, η ηλικιωμένη είχε προλάβει να κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και διαγνώστηκε με οξεία πνευμονία. Λίγες ημέρες μετά κατέληξε, ενώ ο γιος έχει προβλήματα στους πνεύμονες.

Δείτε επίσης