Ελλάδα

Ποιες ηλικίες «χτυπά» κυρίως η «Όμικρον»

Ποιες ηλικίες «χτυπά» κυρίως η «Όμικρον»

Περίπου στις 15 Ιανουαρίου υπολογίζουμε να βρεθούμε στην κορύφωση της μετάλλαξης «Όμικρον»

Τις μικρές ηλικίες, αλλά και τις μεγάλες με υποκείμενα νοσήματα, «χτυπά» ως επί το πλείστον η μετάλλαξη «Όμικρον», όπως τόνισε η Ματίνα Παγώνη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι η τρίτη δόση για τις μεγαλύτερες ηλικίες με υποκείμενα νοσήματα είναι καθοριστικής σημασίας.

Όσον αφορά στα σχολεία, η κα Παγώνη εξέφρασε την άποψη ότι με τη χρήση των self test και την τήρηση των μέτρων φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, ενώ θα πρέπει να περιμένουμε τη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών.

Σημείωσε ότι σε άλλες χώρες δεν έχουν ληφθεί περαιτέρω μέτρα, αλλά θα πρέπει να συζητηθεί ξανά το πότε θα κλείνει ένα τμήμα, σε περίπτωση που εμφανιστούν κρούσματα σε αυτό.

Επίσης, εκτίμησε ότι περίπου στις 15 Ιανουαρίου υπολογίζουμε να βρεθούμε στην κορύφωση της μετάλλαξης «Όμικρον» και γύρω στις 15 Φεβρουαρίου πρόκειται να έχει αποκλιμακωθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι σήμερα.

Η ίδια υπογράμμισε ότι τα νοσοκομεία είναι γεμάτα σε ποσοστό 90% με περιστατικά από τη μετάλλαξη «Δέλτα», ενώ στα νέα κρούσματα κυριαρχεί με 62% η «Όμικρον».

Ο στόχος είναι τα περιστατικά της «Όμικρον» να αναρρώσουν στο σπίτι με ήπια συμπτώματα και να μην επιβαρύνουν το σύστημα Υγείας και σε αυτό βοηθάει ο εμβολιασμός, κατέληξε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Δείτε επίσης