Ελλάδα

N. Καπραβέλος: Μονόδρομος η υποχρεωτικότητα, να μην ανοίξουν τα σχολεία

sxolia

«Να δοθεί μία μικρή παράταση στο άνοιγμα των σχολείων για να δούμε τι επιπτώσεις έχει στη νοσηρότητα η έκρηξη κρουσμάτων»

Ως μονόδρομο χαρακτήρισε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού ο Νίκος Καπραβέλος, προκειμένου να ανακοπεί η μετάλλαξη «Όμικρον».

Ειδικότερα, ο διευθυντής στη Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», μιλώντας στο Mega, τάχθηκε υπέρ του μαζικού εμβολιασμού, αφού οι ανεμβολίαστοι είναι η ευάλωτη ομάδα και πιέζει ασφυκτικά το σύστημα υγείας.

Συγκεκριμένα, είπε: «Το 2022 έχουμε τα όπλα για να κάνουμε τη θανατηφόρο πανδημία σε διαχειρίσιμη απειλή: μόνο με τον μαζικό εμβολιασμό. Επειδή δεν τα καταφέρνουμε, η υποχρεωτικότητα είναι μονόδρομος. Στη μονάδα μου έχω μόνο ανεμβολίαστους, όχι εμβολιασμένους. Έχουμε τη λύση, είμαστε πολύ κοντά… Λίγοι είναι εκείνοι που δεν έχουν πειστεί ακόμα. Δεν παίζει κανείς με αυτό τον ιό».

Παράλληλα, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν: «Τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν. Να δοθεί μία μικρή παράταση για να δούμε τι επιπτώσεις έχει στη νοσηρότητα η έκρηξη κρουσμάτων. Δεν αντέχει άλλο το σύστημα υγείας στην Ελλάδα».

Ο ίδιος είπε επίσης: «Η αισιοδοξία είναι ότι η επιστήμη έχει βρει τα όπλα που θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία και όσο περισσότερο συμμορφωνόμαστε τόσο πιο εύκολα είναι τα πράγματα. Το σαββατοκύριακο, σε ένα νοσοκομείο που έχει διαθέσει 48 κλίνες εντατικής για COVID περιστατικά ξεκινάει σήμερα γενική εφημερία.

Το σαββατοκύριακο διασωληνώσαμε δύο εκτός ΜΕΘ. Μεγάλη πίεση, αφόρητη, δυσβάσταχτη πίεση στις ΜΕΘ. Ήταν και οι δυο ανεμβολίαστοι και με υποκείμενα νοσήματα. Ακόμα δεν έχουμε δει τις επιπτώσεις της Όμικρον στα νοσοκομεία. Δεν έχουμε δει τη νοσοητότητα αυτής της έκρηξης των κρουσμάτων, αλλά κινδυνεύουν οι υποδομές του κράτους και του συστήματος υγείας».

Δείτε επίσης