Ελλάδα

Ομηρία στον Άγιο Παντελεήμονα: Μετέδιδε live τον ξυλοδαρμό της 31χρονης

380f3e47525345c624d948b47d42cea4_M

Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες, όπου δείχνει τον 34χρονο Αιγύπτιο να ξυλοκοπά την πρώην σύντροφό του ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, όπου και την κράτούσε επί δύο ώρες όμηρο ενώ παράλληλα, απειλούσε να τινάξει στον αέρα, με φιάλη υγραερίου, πολυκατοικία στην οδό Αλκιβιάδου, στον Άγιο Παντελεήμονα.

Ο Αιγύπτιος μετέδιδε σε live σύνδεση την κακοποίηση της πρώην συντρόφου του και μοιραζόταν τα ντοκουμέντα με τους διαδικτυακούς του φίλους στα social media.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ φαίνεται να μην είναι η πρώτη φορά που ο δράστης χτυπά τη γυναίκα. Ο 34χρονοςσύμφωνα με πληροφορίες έμπλεκε σε καυγάδες μέσα σε καταστήματα, τα ΜΜΜ, δεν ήθελε να φορά τη μάσκα του και γενικά είχε κακοποιητική συμπεριφορά.

Ως ένα «φρικτό έγκλημα που παραπέμπει σε συμπεριφορές πολύ μακριά από την ελληνική πραγματικότητα και που είναι πολύ κοντά σε ρατσιστικά κίνητρα και σε γεγονότα που έχουν να κάνουν με πεποιθήσεις που βλέπουμε σε άλλες χώρες με συνδυασμό θρησκευτικών, φυλετικών και άλλων κινήτρων», χαρακτήρισε τον ξυλοδαρμό που μεταδόθηκε μέσω κοινωνικών δικτύων ο συνήγορος του θύματος Κωνσταντίνος Γώγος μιλώντας στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ.

«Έχουμε να κάνουμε με άσκηση βίας κατά γυναίκας όπου ο θύτης δεν ενδιαφέρεται μόνο στο να χτυπήσει το θύμα, στόχο έχει να διασύρει το θύμα όχι μόνο απέναντι σε τρίτους, αλλά ακόμη [απέναντι] και στο ίδιο του το παιδί. Θέλει να χτυπήσει και να προκαλέσει σωματικές βλάβες, ακόμη ίσως και να προκαλέσει το θάνατο του θύματος», τονίζει ο κ. Γώγος εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα δείξει την ευαισθησία της καθώς και ότι η προφυλάκιση είναι η μόνη αποτελεσματική λύση, γιατί «αν αυτός ο άνθρωπος βρεθεί ελεύθερος, στην επόμενη περίπτωση η εντολέας μου θα βρεθεί αποκλειστικά και μόνο νεκρή».

Δείτε επίσης