Ελλάδα

«Κλειδώνουν» οι αποφάσεις για τα σχολεία

sxoleia-kleisimo-xristoygenna-protoxronia-14-12-21.jpeg

Τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν στις 10 του Ιανουαρίου, όμως όλα τα βλέμματα στρέφονται στις αποφάσεις που θα παρθούν από την Επιτροπή των Ειδικών

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών, η οποία θα διεξαχθεί στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης, είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα, καθώς θα τεθεί επί τάπητος το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων, λόγω της Όμικρον.

Στη συνέχεια, αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμεως.

Όλες αυτές τις ημέρες, η κυβέρνηση διαμηνύει πως στόχος είναι η επιστροφή των μαθητών στις 10 Ιανουαρίου και πως η δια ζώσης εκπαίδευση είναι το κύριο μέλημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζονται αλλαγές ως προς τα πρωτόκολλα.

Αφενός να αυξηθεί το testing για όλους τους μαθητές, εμβολιασμενους και μη, σε τρεις φορές από δύο την εβδομάδα και ενδεχομένως με rapid αντί για self.

Αφετέρου το τμήμα να κλείνει όχι με βάση τον κανόνα 50%+1, όπως ίσχυε σήμερα, αλλά να μειωθεί στο 30% όσον αφορά τα κρούσματα.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο «τραπέζι» της Επιτροπής βρίσκονται τα παρακάτω σενάρια:

-Παράταση των σχολικών διακοπών για μία ή δύο εβδομάδες και επανέναρξη των μαθημάτων στις 17 ή 24 Ιανουαρίου.

-Μετάθεση της επανέναρξης των μαθημάτων κατά μία ή δύο εβδομάδες αργότερα και παράλληλη εφαρμογή των μέτρων αυξημένου τέστινγκ και αλλαγής του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Δείτε επίσης