Ελλάδα

Mάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε στην Άρτα

ereuna

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Άρτας, με διαμπερές τραύμα στο αριστερό ημιθωράκιο και σοβαρά τραύματα στον αριστερό πνεύμονα

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε στην Άρτα, όταν είχε πάει με την οικογένειά του για κυνήγι και σκότωσε κατά λάθος τον θείο του.

Συνέπεια της πράξης του ήταν να τραυματιστεί βαρύτατα σε θώρακα και λαιμό και πλέον η κατάστασή του να κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Άρτας, με διαμπερές τραύμα στο αριστερό ημιθωράκιο και σοβαρά τραύματα στον αριστερό πνεύμονα.

Μάλιστα, οι γιατροί είπαν ότι ο μικρός ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς δύο σκάγια πέρασαν ελάχιστα δίπλα από την καρδιά του. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής του, οι θεράποντες ιατροί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 16χρονος, κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριογούρουνου στην περιοχή Μικρό Φράγμα Πουρναρίου Άρτας, πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος τον 33χρονο θείο του, αφού τον πέρασε για θήραμα.

Στην πορεία, μην μπορώντας να αντέξει αυτό που χωρίς να θέλει προκάλεσε και να διαχειριστεί το γεγονός έστρεψε την καραμπίνα προς το μέρος του και επιχείρησε να αυτοκτονήσει. Όλα αυτά, μπροστά στα μάτια του πατέρα του και αδερφού του θύματος, που κυνηγούσε κι εκείνος μαζί τους.

Σύμφωνα με το epiruspost, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του πατέρα του 16χρονου, καθώς και του θείου του, άλλου αδελφού του πατέρα του.

Ο πρώτος κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και ο δεύτερος για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και της δασικής νομοθεσίας, αφού το όπλο που χρησιμοποίησε ο ανήλικος ήταν δικό του.

Δείτε επίσης