Ελλάδα

Καιρός: Θεοφάνια με μποφόρ και από Παρασκευή επιδείνωση

vroxi_athina

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός και το Σάββατο

Ιδιαίτερα καλός είναι ο καιρός που καταγράφεται αυτές τις ημέρες, ωστόσο, ανήμερα των Θεοφανίων θα ενισχυθούν οι άνεμοι έως και επτά μποφόρ, ενώ από την Παρασκευή θα υπάρξει επιδείνωση.

Ειδικότερα, από Παρασκευή έρχονται πολλές βροχές, ενώ οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ στα πελάγη.

Η επιδείνωση θα γίνει κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο όπου προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα καθώς και λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ενώ άστατος θα παραμείνει και το Σάββατο.

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ηπειρωτικά.

Ο καιρός στην Αθήνα προβλέπεται άστατος από την Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου

Ο καιρός θα διατηρηθεί ήπιος και ζεστός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα νότια. Σποραδικές βροχές θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης αλλά και στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 έως 10 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 0 έως 14, στη Θεσσαλία από 2 έως 15, στην Ήπειρο από 0 έως 14, στην Ανατολική Στερεά από 1 έως 16, στη Δυτική Στερεά από 6 έως 13, στην Πελοπόννησο από 3 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 15, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 10 έως 16, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 10 έως 16 και στην Κρήτη από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και από το απόγευμα από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Δείτε επίσης