Ελλάδα

Το «σκληρό αποτύπωμα» των γιορτών - Έρχεται «θύελλα» κρουσμάτων...

eody

Οι μετρήσεις στα λύματα δείχνουν μια πολύ μεγάλη αύξηση

«Τσουνάμι» κρουσμάτων αναμένεται να καταγραφεί τις επόμενες ημέρες, καθώς οι οικογενειακές συγκεντρώσεις και γενικότερα η κίνηση την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οδήγησαν στην εξάπλωση της «Όμικρον».

Ειδικότερα, ο Νίκος Θωμαΐδης έκανε λόγο για πολύ μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στην Αττική, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο τα κρούσματα ίσως φτάσουν σήμερα τα 20.000.

Μιλώντας στο Mega, τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι μετρήσεις στα λύματα δείχνουν μια πολύ μεγάλη αύξηση, καθώς μέσα σε 20 μέρες έχει πενταπλασιαστεί το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί».

Ενώ πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσα θα είναι τα κρούσματα στην Αττική, αλλά σίγουρα θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα».

O καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ είπε, επίσης, ότι «η διασπορά ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα δείγματα των λυμάτων και μέσα στην εβδομάδα προ Χριστουγέννων έγινε η πρώτη αύξηση, που κορυφώθηκε το τριήμερο των Χριστουγέννων».

«Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς με ακρίβεια πότε θα γίνει η κορύφωση του κύματος, αλλά φαίνεται ότι όπως εξελίσσεται μπορεί να είναι περίπου στις 20 Ιανουαρίου, αλλά μπορεί να έρθει και πιο γρήγορα, γιατί έχει γρήγορη εξέλιξη» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι σήμερα αναμένεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, δεδομένου ότι τις Τρίτες παραδοσιακά καταγράφονται πολλές μολύνσεις.

Δείτε επίσης