Ελλάδα

Φωτογραφίες από το «Στέκι στο Βιολογικό» του ΑΠΘ, μετά τη λήξη της 34χρονης κατάληψης

4-3

Η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε υπό άκρα μυστικότητα το πρωί της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου επιχείρηση εκκένωσης

Φωτογραφίες από τον χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών στο ΑΠΘ, που εκκενώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ ενώ τελούσε υπό κατάληψη επί 34 χρόνια, είδαν το «φως» της δημοσιότητας.

Όπως φαίνεται στις αποκλειστικές φωτογραφίες του GRTimes το πανεπιστημιακό κτήριο μοιάζει πλέον με βομβαρδισμένο τοπίο που θυμίζει περισσότερο γιαπί: Σπασμένοι τοίχοι, πόρτες και τζάμια, κατεβασμένα φωτιστικά και ρημαγμένο πάτωμα.

Υπενθυμίζεται ότι όπως αποκάλυψε το GRTimes, η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε υπό άκρα μυστικότητα το πρωί της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου επιχείρηση εκκένωσης.

Ισχυρές δυνάμεις της Ασφάλειας -παρουσία δικαστικού λειτουργού και με συνοδεία αστυνομικών σκύλων- πραγματοποίησαν «έφοδο» περίπου στις 6 το πρωί στο λεγόμενο «Στέκι Βιολογικού» που τελούσε υπό κατάληψη για περίπου τρεις δεκαετίες και χρησιμοποιούνταν από φοιτητές, αλλά και εξωπανεπιστημιακούς.

Οι αστυνομικοί με τους φακούς ανά χείρας «σκάναραν» σε πρώτη φάση τους χώρους προκειμένου να διαπιστώσουν εάν βρίσκονταν εντός του κτιρίου καταληψίες, ενώ στη συνέχεια έφτασαν στον χώρο εργάτες οι οποίοι ξεκίνησαν να πραγματοποιούν εργασίες για τη διαμόρφωσή του, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr- πρόθεση της Πρυτανείας είναι να αξιοποιηθεί ο χώρος προς όφελος της πανεπιστημιακής κοινότητας και των φοιτητών.

Στο «Στέκι στο Βιολογικό», εντοπίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες κράνη, κοντάρια αλλά και εργαλεία για οικοδομικές εργασίες, όπως φτυάρια και άλλα αντικείμενα τα οποία περισυνέλεξαν οι αστυνομικοί.
Δείτε επίσης