Ελλάδα

Ο διάλογος του Αιγύπτιου με τους αστυνομικούς - «Όταν βγω από τη φυλακή, θα βάλω βόμβα και θα πάρω κόσμο μαζί μου»

ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑΣ - ΑΝΔΡΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΟΜΗΡΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Αδιανόητα τα όσα είπε ο Αιγύπτιος που ξυλοκόπησε την πρώην συντροφό του, στους αστυνομικούς. Αύριο, Τετάρτη η απόφαση για το αν θα προφυλακιστεί. Εις βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα

Ανατριχίλα προκαλούν οι φράσεις του 34χρονου Αιγύπτιου που κρατούσε σε ομηρία την 31χρονη συντροφό του και την κακοποιούσε σε live μετάδοση. «Όταν με δείτε να κρατάω το κομμένο κεφάλι της στο χέρι θα καταλάβετε ότι είμαι άνδρας» είπε και συνέχισε απειλώντας πως μόλις αποφυλακιστεί, θα βάλει βόμβα και «θα πάρει πολύ κόσμο μαζί του».
Αύριο, Τετάρτη (5/01) θα αποφασιστεί αν ο Αιγύπτιος θα προφυλακιστεί ή όχι, κατηγορούμενος για άγριο ξυλοδαρμό.

Η ΕΡΤ παρουσίασε τους διαλόγους των αστυνομικών με τον δράστη, όταν εκείνος απειλούσε να ανατινάξει την πολυκατοικία του Αγίου Παντελεήμονα:

34χρονος Αιγύπτιος: «Θα ανατιναχθώ, θα μας σκοτώσω όλους»
Αστυνομικοί: «Άσε τον αναπτήρα»
34χρονος Αιγύπτιος: «Θα ανατινάξω όλη την πολυκατοικία, ότι είναι γραφτό να γίνει θα γίνει, δεν με νοιάζει η ζωή μου, εγώ θα πάω στον Αλλάχ»
Αστυνομικοί: «Είναι καλά η…;»
34χρονος Αιγύπτιος: «Καλά είναι ακόμη, όταν με δείτε να κρατάω το κομμένο κεφάλι της στο χέρι θα καταλάβετε ότι είμαι άνδρας»


«Εισήλθαμε εντός από κοινού με την ΕΚΑΜ προλαβαίνοντας την πιθανή έκρηξη της φιάλης και καταφέραμε να δεσμεύσουμε τον δράστη. Κατά την σύλληψη του ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά χτυπώντας μας με τα χέρια και τα πόδια του» ανέφερε αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση.

Ακόμα και μετά τη σύλληψη, αξίζει να σημειωθεί πως ο Αιγύπτιος συνέχιζε να φωνάζει και να απειλεί, λέγοντας: «Ξέρω ότι θα πάω φυλακή, αλλά όποτε και να βγω, σε 3-4 χρόνια θα βάλω βόμβα και θα πάρω κόσμο μαζί μου. Εσείς μπήκατε σπίτι μου, εγώ θα σας ανατινάξω».Δείτε επίσης